Egyéb

2006.01.25. 00:00

Új év, új modellek, új típusok

A helyzet fokozódik. Egyre több gyártó igyekszik modelljeit értékesíteni a piacon. Ennek köszönhetjük a tejjel-mézzel folyó autó Kánaánt.

Autó Motor

Mindenki rákapcsolt, már nem lehet az év végi hajrában mellbedobással győzni. Az eladási adatokat senki nem az utolsó hónapok eredményeivel akarja kozmetikázni. A verseny fokozódik, a szalonok vonzóbbnál vonzóbb típusokkal csábítják a vásárlókat. Ennek megfelelően számtalan vadonatúj és frissített modell lép porondra a hazai piacon. Sőt, a Dodge révén új márkát is  üdvözölhetünk Magyarországon. A legújabbak közül megmutatunk néhányat.

Itt van rögtön a névváltozáson átesett Chevrolet. Tavasszal és ősszel állítja csatasorba újoncait, többek között a 2004-es párizsi seregszemlén bemutatott S3X- tanulmány szériaérett változatát, a Captivát. 

 

 

Dacia
Keleti szomszédaink is továbblépnek idén. A Logan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, márciusban érkezik az 1,5 literes, 68 lóerős dízel. A nyári uborkaszezon végén vásárolhatjuk meg a 110 lovas, 16 szelepes, 1,6-os Logant, karácsonyra pedig itt a kombi változat is.

Ford
Tovább hajrázik a Ford. A Frankfurti Autószalonon leleplezett Fiesta–Fusion páros még januárban, a nemes egyszerűséggel Ford SAV névre keresztelt, sportos egyterű és az átdolgozott Galaxy tavaszszal, a Focus kupé-kabrió pedig ősszel varázsolja el a vásárlókat.



Skoda
A márka hazai képviselete jelenleg az 54 tagú kereskedelmi hálózat további bővítésén munkálkodik. Erre azért is nagy szükség van, mert márciusban az új, 200 lóerős Octavia RS-nek, ősszel pedig a Roomster szabadidő-autónak kell helyet szorítani az autószalonokban.

 

Dodge
A következő években európai hadműveletre készül a Dodge. Ennek első mozzanataként mutatkozik be nyáron az alsó középkategóriás Dodge Caliber, amely olyan kompakt vetélytársakkal néz farkasszemet, mint a Volkswagen Golf, a Toyota Corolla vagy a Ford Focus.

 

 

Lada
Továbbra is kérdéses a Lada- gyár sorsa, de a fejlesztések nem álltak le. Idén az Euro–4-es környezetvédelmi előírásoknak megfelelő motorizáltságú Niva és a Frankfurtban kiállított, alsó középkategóriás Kalina vihet majd némi életet a gyengülő forgalomba.

 

Smart
Újra harcba indul a Smart. A guruló kókuszdió a különleges, Grandstyle névre keresztelt ForTwo-val hódít. A sötétzöld metálfényezésű apróság 61 és 41 lóerÕs motorral, bÕrkárpittal és nagy teljesítményÛ, Mp3-lejátszós audiórendszerrel bukkan fel február táján.

Autó Motor Újra harcba indul a Smart. A guruló kókuszdió a különleges, Grandstyle névre keresztelt ForTwo-val hódít. A sötétzöld metálfényezésű apróság 61 és 41 lóerÕs motorral, bÕrkárpittal és nagy teljesítményÛ, Mp3-lejátszós audiórendszerrel bukkan fel február táján. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!