Látványos lesz

2023.04.14. 11:12

Online élvezhetjük a fúziós hastáncot

Mindenki, aki április 14-én este 9 órakor gép elé ül, részese lehet Gyenis Boglárka és Az Oriental Fusionett hastáncbemutatójának a PTE1367 nevű YouTube-csatornán.

Cz. E.

A kép illusztráció

Fotó: Kiselev Andrey Valerevich

Már tíz éve táncol együtt a csoport, akik a fúziós, modern hastáncot képviselik, és nem egy hazai és nemzetközi versenyen megmutatták tehetségüket, amelyet dobogós helyekkel ismertek el a zsűrik. A tagok között van pécsi és szekszárdi is, valamint ketten a Pécsi Tudományegyetemen végeztek és dolgoznak. A tagok név szerint: Gyenis Boglárka, Glázer-Kniesz Adrienn, Császár Boglárka, Horváth Viola. 

Gyenis Boglárka a Táncoló Egyetem jógaoktatója volt, valamint a PTE Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézet táncoktatója. Életét már régóta meghatározza a tánc iránti szeretete. Még gyerekkorában tanult jazz-balettot, amely feloldotta benne az iskolai feszültségeket, a túlterheléseket, amely a gyerekkor velejárója, de a felnőttkoré is. A hastáncra akkor talált rá, amikor kereste önmagát és meg akart erősödni. A fúziós hastáncban találta meg azt, amit keresett. Ez a stílus az, amely lehetővé tette számára, hogy ki tudja fejezni mindazt, ami benne van: a fájdalmat, a szenvedélyt, az örömöt, az erőt, a Harcost, a Nőt…

A tánccsoport fellépését nem csak ezen az online hastáncbemutatón élvezheti a nagyérdeműj, hanem majd a PTE Táncoló Egyetem Jubileumi Gálaműsorán is.  

Az online bemutató linkje hamarosan elérhetővé válik a Facebook-esemény leírásában: https://www.facebook.com/events/8854027714668588 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!