Vb 2022

2022.11.29. 21:54

Lesimázta Wales-t Rashford

Rashford első válogatottbeli duplájával segítette Angliát a B-csoport első helyére a labdarúgó világbajnokságon.

K. B.

Fotó: AFP

Ha csak a játékképét, a kialakított helyzetek minőségét, illetve a az akaratot vesszük figyelembe, akkor kijelenthetjük, az első félidőben látszott, hogy Anglia hagyja majd el győztesen a pályát Wales-szel szemben. Hiába nyomott azonban Anglia, az első gólra egészen a második félidő elejéig várni kellett. Ekkor Marcus Rashford végzett el 18 méterről, kissé balról, és gyönyörűen tekert jobbal a hosszú felsőbe.

Innen viszont beindult a gépezet, s percekkel később egy az ötös hosszú oldalára jobbról érkező lapos Kane centerezést lőtt Foden kapásból a jobb alsóba.

A walesiek viszont mentek a becsületükért, s Moore távoli lövésénél Pickfordnak is be kellett mutatnia egy bravúrt, igaz majdnem védője tréfálta meg, aki bele tette a fejét a labda útjába.

Az angolok viszont végre megmutatták erejüket, s Rashford a jobb oldalról szép cselekkel betörve hat méterről ballal a rövidbe lőtt ezzel megszerezve első dupláját a nemzeti csapatban.

Wales–Anglia 0–3 (0–0)
Labdarúgó-világbajnokság, B-csoport, 3. forduló. al-Rayyan.
Wales: Ward – N. Williams (C. Roberts, 36.), Mepham, Rodon, B. Davies (Morrell, 59.) – J. Allen (Colwill, 81.), Ampadu – Bale (B. Johnson, a szünetben), Ramsey, D. James (Wilson, 77.) – Moore. Szövetségi kapitány: Robert Page.
Anglia: Pickford – Walker (Alexander-Arnold, 57.), Stones, Maguire, Shaw (Trippier, 65.) – Henderson, Rice (Phillips, 57.), Bellingham – Foden, Kane (Wilson, 57.), Rashford (Grealish, 75.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Gólszerzők: Rashford (50., 68.), Foden (52.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!