Vb 2022

2022.12.02. 18:07

Az utolsó pillanatig hajtottak, továbbjutott Dél-Korea

K. B.

Fotó: AFP

Győznie kellett Portugália ellen Dél-Koreának, hogy még legyen keresni valója a labdarúgó-világbajnokságon, azonban nagyon korán óriási bajba keverte magát.

A negyedik percben Pepe indította be a jobb szélen Dalot-t, aki laposan centerezett egy nagy sprintet követően Horta felé, aki közelről megszerezte első válogatottbeli gólját.

A portugál találatot követően feljött a koreai csapat, s úgy tűnt, Kim Dzsin Szu egyenlít már a 17. percben azonban les miatt érvénytelenítették a találatát. Nem adták azonban fel, s tovább próbálkoztak, aminek tíz perccel később meg is lett az eredménye. Egy szépen betekert szöglet egy portugál válról pattant két koreai közé, s Kim Young Gvon estében a hálóba lőtt.

A folytatásban mindkét csapat próbálkozott a maga javára fordítani a meccset, azonban Cristiano Ronaldonak kifejezetten gyenge meccse volt, míg Dél-Korea nem találta Pepéék között a réseket, amiken próbálkozhatott volna. Igazából az európai csapatnak nem is volt igazán sürgető, hogy megszerezze a győztes találatot, hiszen a döntetlennel is a csoport első helyén maradhatott volna. 

A 67. percben Hvang In Bom került helyzetbe, tizenhét méterről bombázott középre, de Diego Costa bravúrral megóvta a portugál kaput. A csereként beállt Hvang Hi Csan végül a ráadásban borított mindent, Szon Hung Min tartotta meg három ember gyűrűjében a labdát, majd a társhoz passzolt, aki 13-tól kapásból a kapuba lőtt, s így továbbjuttatta Koreát.

Dél-Korea–Portugália 2–1 (1–1)
Labdarúgó-világbajnokság, H-csoport, 3. forduló. al-Rajjan. 
Dél-Korea: Kim Sz. G. – Kim M. H., Kvon K. V., Kim Y. G. (Szon Dzs. H.), Kim Dzs. Sz. – Hvang I. B., Dzsung, Lee K. I. (Hvang I. Dzs., 81.) – Lee Dzs. Sz. (Hvang H. Cs., 65.), Cso G. Sz. (Cso J. M., 90+3.), Szon H. M. Szövetségi kapitány: S. Costa. 
Portugália: Costa – Dalot, Pepe, Antonio Silva, Cancelo – Neves (Rafael Leao, 65.) – Horta, Matheus Nunes (Palhinha, 65.), Vitinha (B. Silva, 82), Joao Mario (Carvalho, 82.) – C. Ronaldo (Andre Silva, 65.). Szövetségi kapitány: F. Santos.
Gólszerzők: Kim Y. G. (27.), Hvang H. Cs. (90+1.), ill. Horta (5.).

A H-csoport végeredménye: 1. Portugália 6 pont, 2. Dél-Korea 4, 3. Uruguay 4, 4. Ghána 3.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!