Gazdaság

2007.11.26. 16:07

Tizenötmilliós bírság a pécsi önkormányzatnak

Tizenötmillió forintra bírságolta meg a pécsi önkormányzatot a Közbeszerzési Döntőbizottság a települési folyékony hulladék elszállítására kiírt pályázat nyertesére meghatározott ár utólagos módosítása miatt.

Cs.L. (DN)

A közgyűlés a 2007. június 21-i ülésén hozott határozatot, amelyben a kiírt közbeszerzési eljárás során a Pécsi Vízmű Zrt.-t nyilvánította nyertessé. Az augusztus elsejével hatályba lépő rendeletről azonban egy július végi rendkívüli ülésen megállapította a testület, hogy a szolgáltatás igénybevételére kötelezett ingatlantulajdonosok és az önkormányzat érdekeit súlyosan sérti. Jelentős kiadásnövekedést okoz az igénybevételre kötelezett ingatlantulajdonosoknak, valamint áttételesen – szociális támogatásokon keresztül – az önkormányzatnak, továbbá kinnlevőség-növekedést a közszolgáltatónak. Így az eredetileg megállapított 488 forintos fajlagos elszállítási ár mellé bekerült a rendeletbe egy nettó 795 forintos köbméterenkénti díj is, amit csak a valóban elszállított szennyvíz mennyisége után kell megfizetni ott, ahol nincs szennyvízcsatorna. Az önkormányzat a döntőbizottság szerint az utólagos módosítással megsértette a közbeszerzési törvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!