Gazdaság

2014.07.21. 09:45

Újabb milliárdos fejlesztést készít elő a Hauni Pécsett

Háromezer négyzetméteres szociális létesítmény épül az új gyártócsarnok és a tanműhely után.

Kaszás E. (Dunántúli Napló)

A rendszeres vásárlátogatók számára már feltűnhetett, hogy a korábbi vásártér egy jelentős, néhány hónapja kiürített részét bekerítették, beruházási területté minősítették. A szóban forgó telket a város a Hauni Hungária Kft. számára értékesítette.

– Miután jelenlegi területünket kinőttük – a meglévő telek beépítettsége tovább nem volt növelhető –, ezért jeleztük a város felé terjeszkedési szándékunkat későbbi fejlesztéseink megvalósítása érdekében. A vásártér szóban forgó részének megvásárlását követően ezekben a napokban pedig már első beruházásunk megindításán munkálkodunk – mondta megkeresésünkre Jakabucz Ildikó, a gépipari gyártócég ügyvezető igazgatója.

Mint a cégvezető elmondta, első lépésként egy új szociális létesítmény felépítését tervezik.

– Meglévő szociális kiszolgáló egységeink létszámunk folyamatos bővülése miatt az elmúlt időszakban már alig vagy nem bizonyultak elégségesnek dolgozóink megfelelő színvonalú ellátására. Ezen a gondon fog enyhíteni a közeli hetekben induló fejlesztés keretében felépülő új blokk. A háromezer négyzetméteres épületben nemcsak új öltözők kaphatnak helyet, hanem új éttermet és büfét is kialakítunk, de itt helyezzük el a modern orvosi rendelőt és egy oktatótermet is – ismertette a fejlesztés részleteit Jakabucz Ildikó.

Jelenleg a beruházás engedélyeztetése zajlik, az építkezés keretében egy új, mintegy 180 autó befogadására alkalmas új parkolót is kialakítanak. A teljes fejlesztés értéke meghaladja az egymilliárd forintot, amit támogatás nélkül, saját erőből teremt elő a Hauni. Az új szociális blokk építése az ősz folyamán kezdődhet meg, és a jövő év közepén már birtokba is vehetik majd a dolgozók. Egy év alatt ez a harmadik nagyberuházása lesz a Hauninak, egy új gyártócsarnok és az új tanműhely megépülése után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!