Extravagáns banda

2018.06.05. 14:46

Fődíjat nyert az Anna and the Barbies-doku

Az V. Nemzetközi Savaria Filmszemlén a legjobb dokumentumfilmnek járó nagydíjat és Oscar-díjas szakmai zsűri elismerését hozta el az Álmatlan című film.

Kapolcs, 2017. július 23. Pásztor Anna énekel az Anna and the Barbies együttes koncertjén Kapolcson a 27. Mûvészetek Völgye kulturális fesztiválon 2017. július 23-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

A nemzetközi tekintélynek örvendő zsűri tagjai Rófusz Ferenc (Kossuth és Oscar-díjas animációs filmrendező), Koltai Gábor (Balázs Béla – díjas filmrendező), András Ferenc (Kossuth-díjas filmrendező), Halmy György filmrendezők voltak, az ő döntésük nyomán kapta a rendhagyó film a rangos elismerést.

Porkoláb Norbertet, a film rendezőjét az eseményen Koltai Gábor egy aktuális és friss szemért járó elismeréssel illette, melyben a Balázs Béla-díjas rendező a kortárs filmalkotás egyetlen fontos szempontját sem hiányolta a fődíjat elhozó Álmatlanból.

Borítókép: Az Anna and the Barbies koncertje a 27. Művészetek Völgye fesztiválon 2017. július 23-án.

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában