Krimi

2023.09.16. 06:30

Dráma a pesti benzinkúton: megvert, majd elgázolva tolt maga előtt egy férfit egy autós (videó)

Egy IX. kerületi kúton két férfi vitatkozás közben rátámadt egy vásárló párra.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A két támadó bement egy ferencvárosi benzinkútra, amelynek boltjában sorban állás közben összevesztek egy másik férfival, aki épp barátnőjével fizetett a kasszánál. Egyikük olyan erővel ütötte arcon a vétlen férfit, hogy annak vérezni kezdett az orra.

Az esetet látva kihívták a rendőrséget. A sértett és barátnője megpróbálta feltartóztatni a támadóikat, akik emiatt dulakodni kezdtek velük a kocsinál, még a nőt is lökdösték. Ezután beszálltak a gépjárműbe, ám mielőtt elindultak volna, a férfi behajolt az ablakon, hogy elvegye tőlük az indítókulcsot. A folyamatos verés ellenére sikerült neki, majd eldobta azt - derül ki a Metropol cikkéből. 

A támadók kiszálltak, és elkezdték ütlegelni a párt. Amíg az egyik verekedett, a másik felvette a kulcsot, visszaszállt a kocsiba, és elhajtott volna, ám a sértett férfi ekkor a mozgó autó elé állt. A sofőrt azonban ez nem akadályozta meg, gázt adott, és métereken keresztül tolta maga előtt a férfit, mielőtt az kisodródott, így a támadók el tudtak menekülni.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a verekedő férfival szemben súlyos testi sértés bűntett kísérlete, társával szemben pedig közúti veszélyeztetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vádlottakat bűnösnek mondták ki. 

A bántalmazót 1 év 6 hónapnyi, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, társát pedig 1 év  – 3 év próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 2 év 8 hónap járművezetéstől eltiltásra ítélték első fokon. A 2019 júliusában történt eset miatt még súlyosbításért fellebbezhet az ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában