Oktatás

2023.10.25. 11:35

Campustúrákkal és tárlatvezetésekkel tart nyílt napot a MOME novemberben

Nyílt napot tart a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) november 3-án: egyebek közt rendhagyó campustúrák, tárlatvezetések, szakbemutató beszélgetések és nyitott műhelyek várják a diákokat az egyetem campusán.

MW

Minden érdeklődőt vár a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem

Forrás: MOMO Budapest facebook oldal

Az egész napos programon a résztvevők bepillantást nyerhetnek többek között az animáció, formatervezés, fotográfia, interaction design, divat-és textiltervezés, építőművészet, tárgyalkotás, art and design management szakok világába – áll az egyetem szerdai közleményében.

A tájékoztató szerint a diákok szakokat bemutató előadásokon, MOME-oktatók és hallgatók prezentációin keresztül ismerhetik meg az itt folyó munkát, emellett kötetlen formában is találkozhatnak az egyetemen tanulókkal és dolgozókkal, vagy akár egyéni konzultációkra, portfólió-bemutatásra is lehetősége lesz a felvételire készülőknek.
Mint írták, a résztvevők reggel kilenc órától központi felvételi tájékoztatót hallgathatnak meg, majd a különböző szakokra várják őket. 

A diákok közelebbről megismerhetik a hallgatói szervezeteket, többek között a Student Hubot is, ahol az egyetemen elérhető ösztöndíj- és sportehetőségekről, rekreációs programokról és a hallgatók számára biztosított mentálhigiénés támogatás különböző formáiról érdeklődhetnek.

Lesz skicc workshop, filmvetítés, Építész Teaház és a látogatók előtt megnyitja kapuit a Mobility Design Lab, valamint az egyetem alumni közösségének tagjai is mesélnek az egyes szakokkal kapcsolatos élményeikről és a MOME-diplomával bejárható karrierutakról, olvasható a közleményben.

Mint írták, a nyílt nap tájékoztatást nyújt mind az alap-, mind az angol és magyar nyelvű mesterképzésekről, a programok pedig a szakok közötti eligazodást segítik.

Akit a tárgyalkotás, a fotográfia vagy a grafika érdekel, az eseményen betekinthet a MOME TechPark műhelyeibe is: az itt található laborok, kiemelkedő felszereltségű stúdiók sokrétű technikai lehetőséget adnak a kísérletezésre és a társmédiumokkal való találkozásra is.
A nyílt nap teljes ideje alatt megtekinthető a Design Curves: Vectors for the future című kiállítás, amely az egyetem friss Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjas hallgatóinak munkáit mutatja be, 14 órától kapcsolódó tárlatvezetéssel. A MOME Campus területét vezetett séták keretében is megismerhetik az intézménybe jelentkezni vágyó diákok, áll a közleményben.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában