csak a foci

2018.06.30. 21:20

Gera Zoltán edzőként képzeli el a jövőjét

Gera Zoltán visszavonulása után sem szakad el a labdarúgástól, ugyanis edzősködni szeretne.

Forrás: mti

A döntését csütörtökön bejelentő, 97-szeres válogatott támadó az M1 csatornán úgy nyilatkozott, utánpótlás- és felnőttcsapatok mellett is szívesen dolgozna.

„Szeretném átadni a tapasztalatomat másoknak, főleg a 16-18 éveseknek, mert itthon az a kritikus életkor”

- fogalmazott a 39 éves Gera, aki szerint a felnőttcsapatba való beépülés talán a legnehezebb egy játékos pályafutásában.

Meglátása szerint vannak Magyarországon tehetséges labdarúgók, de kell, hogy külföldön szerezzenek tapasztalatot, mert csak úgy fogják tudni kihozni magukból a maximumot.

Csütörtöki bejelentésével kapcsolatban azt mondta, megkönnyebbült, sokkal nyugodtabb lett, hogy „már nem kell magyarázkodnia” azzal kapcsolatban, mikor lép ismét pályára.

„A családom szerette volna, ha még egy évet játszom, próbáltak meggyőzni, de hajthatatlan voltam. Már nem tudtam volna azon a szinten teljesíteni, amit elvárok magamtól”

- tette hozzá.

Megjegyezte: a lányának megígért még egy, a góljai után védjegyévé vált szaltót, azt majd „vagy a búcsúmérkőzésén, vagy a kertben” még meg kell ugrania. „Addigra összeszedem magam” – mondta.

A válogatottal kapcsolatban legjobb élményének a 2016-os Európa-bajnoki szereplést tartja, míg angliai légióséveire úgy emlékszik vissza, hogy olyan volt, mintha egy szanatóriumban lett volna a családjával.

„Ott csak a labdarúgásra kellett koncentrálnom, fantasztikus körülmények voltak, nagy nyugalomban éltünk” – nyilatkozta.

„Sok élményt és barátot adott a labdarúgás, jó edzők és csapattársak vettek körül, az emberek szeretete sokat jelentett”

- emelte ki Gera, aki megköszönte azt a rengeteg kedves szót, amit az elmúlt két napban kapott.

Borítókép: Gera Zoltán volt válogatott labdarúgó a stadion makettjét nézi az épülő Puskás Ferenc Stadion látogatóközpontjának megnyitóján 2018. június 29-én

MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában