csobbanás

2018.05.04. 07:00

Van ahol már strandolhatunk, a legtöbb fürdő kültéri része június elsején nyit

Megyénk több fürdőjében is megnyitották hétvégére a strandrészt, a legtöbben azonban május végéig, június elejéig várnak a nyitással.

zsk

Kisebb záporok mellett ugyan, de még erre a hétvégére is 25 fok feletti átlaghőmérsékletet mondanak az időjósok, úgyhogy aki teheti, a napokban már a medence partján is kipihenheti a hétköznapok fáradalmait. A legtöbb fürdő strandja ugyan május végéig vár a nyitással, de a harkányi és a szigetvári strand is várja már a vendégeket. Ami pedig a jegyárakat illeti, még több helyen nem is döntöttek arról, emelnek-e a belépőkön, de sok fürdő árai változatlanok maradtak a tavalyiakhoz képest.

Mindenképpen érdemes telefonon, vagy a fürdő internetes oldalán tájékozódni a jegyárakról, ugyanis nagyon sok kedvezmény vehető igénybe. A diák és a nyugdíjas jegyár mellett a 14, vagy a 6 év alattiakra még alacsonyabb árat kell fizetni, emellett több fürdő délelőtti, délutáni, valamint 16 óra utáni belépője is jóval olcsóbb a napijegynél. A napszaki jegyek mellett sok esetben a hétköznapi, belépőárak is olcsóbbak a hétvégihez képest, ezen kívül családi és csoportos jegyet pedig szinte mindegyik fürdő kínál.

[eweb-voting id="1326339"]

A harkányi gyógyfürdő strandja múlt hét eleje óta várja a látogatókat, erre a hétvégére pedig már családi élményprogrammal készülnek. Pénteken például Rubint Réka Anyák Napi Alakreform edzésén vehetnek részt a fürdőzők. Tavasszal indították el az új, „Harkány+” elnevezésű programsorozatot, amelyek alkalmával a Gyermekvilág részleg és a strand ifjú látogatóit és szüleiket arcfestés, az elmaradhatatlan ugrálóvár, sakkszeánszok, valamint kreatív foglalkozások várják a szombati napokon. A kicsik a nyár folyamán számos játékos zenei és sportrendezvényen vehetnek részt. Május 27-én a gyereknapi programok, júniusban, júliusban és augusztusban pedig a „Kalandra fel!” játékpark biztosít felhőtlen szórakozási lehetőségeket.

Az Orfűi Aquapark is készül a nyári szezonra, várhatóan június közepéig kinyit, ám még nem tisztázódott, hogy idén ki fogja üzemeltetni. A pécsi Hullámfürdő területén tavasszal lebontották az éttermet, amelynek helyén parkolót fognak kialakítani, ezt a részt elzárják a fürdőzők elől, de mint az üzemeltető elmondta, a napozóknak nem lesz kevesebb helyük, ugyanúgy készülnek a nyárra, ahogyan az eddigi években.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában