bor

2018.10.09. 09:30

A villányi Franc lesz a fókuszban a szakmai fórumon

A Villányi borvidék november 23-án rendezi meg a IV. Franc& Franc Fórumot, melynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont.

Zs. K.

Pécs, 2011. május 12. Durda Katic, a Pécsi Tudományegyetem Hunyor Vendégházában megrendezett verseny zsűrijének tagja, Szerbia háromszoros sommelier bajnoka. Ötven pincészet százötvenegy bora verseng a pécsi, szekszárdi, tolnai és villányi borvidékekről a Pannon Borrégió TOP25 borversenyén, hogy a régió borválogatottjába kerüljön.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Kálmándy Ferenc

A szakmai tanácskozáson az előadások mellett neves szakértők tolmácsolásában kóstolhatják meg a résztvevők a classicus, premium és az idei évben először super premium kategóriában elérhető villányi borokat. A meghívott újvilági régiókból származó borokat kaliforniai és chilei borászok, valamint a brit Master of Wine mutatja be.

Az ezt követő napon, szombaton Franc&Franc Kóstolónapot rendeznek, mely során a villányi pincékben túrázva ismerkedhetnek meg a résztvevők a legújabb Villányi Franc-okkal a pincészetek személyes és különleges prezentálásában.

A kóstolónapra szánt hazai borok mellett más európai és újvilági borvidékekről érkeznek vendégpincészetek, akik szintén bemutatják cabernet franc boraikat. A pincészetek (Günzer Tamás Pincészete, Csányi Pincészet, Gere Attila Pincészete, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Sauska Pincészet) közötti közlekedést buszokkal biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában