fesztivál

2019.01.22. 12:23

Jövőre erdélyi produkciók is jönnek a pécsi zenekarok seregszemléjére

Emellett újdonságként egy magyar várost is vendégül látnak a szervezők.

dg

Jövőre már 2020 lesz, leírni is furcsa. Az viszont nem furcsa, hogy szűk egy év múlva ismét megrendezik a Made in Pécs fesztivált. A nagy sikerrel futó seregszemle, ahol az összes pécsi zenekar felléphet, ezúttal az erdélyi zenekarokat látja vendégül. Idén ugye Bécsből jöttek bandák, tavaly Liverpool volt a vendégváros. A külföldi zenekarokra, produkciókra mindig kitüntetett figyelem összpontosult, jövőre minden bizonnyal még nagyobb jelentősége lesz, hiszen ezúttal magyar zenekarok érkeznek a határontúlról is.

Egy újdonsággal is kecsegtet a rendezvény, hiszen a határon belül is lesz egy vendégváros. Első alkalommal Veszprémre esett a választás, ami 2023-ban Európa Kulturális Fővárosa lesz.

A reggel tíztől éjszakáig tartó koncerteken fellép az összes alkotóképes pécsi együttes, és szólista, hogy megmutassa és bebizonyítsa azt, hogy Pécs továbbra is a könnyűzene fővárosa. Sőt, mint évről évre eddig mindig, idén is rekordszámú zenekar, egészen pontosan 124 jelentkezett. Vajon jövőre újabb rekord dől meg?

Kiemelt képünkön Schmieds Puls, bécsi produkció 2019-ből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában