fesztivál

2019.01.03. 14:00

Negyedik alkalommal telhet meg a pécsi belváros január első hétvégéjén

Szép hagyománnyá vált az évek során a pécsi zenekarok ünnepe, melyen ismét rekordszámú koncert látható.

Dömötör Géza

Lassan kihagyhatatlan eseménnyé duzzad a pécsi zenekarok hagyományos évnyitó rendezvénye, melyet ezen a hétvégén tartanak hat belvárosi klubban. A reggel tíztől éjszakáig tartó koncerteken fellép az összes alkotóképes pécsi együttes, és szólista, hogy megmutassa és bebizonyítsa azt, hogy Pécs továbbra is a könnyűzene fővárosa. Sőt, mint évről évre eddig mindig, idén is rekordszámú zenekar, egészen pontosan 124 jelentkezett, hogy dalparkjának esszenciáját a lelkes közönség elé tárja.

Tény, hogy az említett közönség nélkül nem nőhetett volna ekkorára ez a fesztivál, hiszen az országban, de talán a világban is egyedülálló, hogy már reggel tízkor tolonganak az emberek egy-egy koncerten. Sőt, az sem meglepő már ilyenkor, hogy nemcsak pécsiekből áll a közönség, szép számmal érkeznek például Budapestről is. A tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén is egy európai város előadói is meghívást kaptak, idén Bécsből négy feltörekvő, ám az osztrák közönség előtt már jól ismert underground produkció érkezik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a pécsiek a külföldiek koncertjeire is kíváncsiak. Senki nem maradhat le a sógorék koncertjeiről, hiszen időben jól elkülöníthető sávokban kaptak helyet az osztrák fellépések.

Ebben az évben is igazi húzónevekkel startol a buli. Rudán Joe a Trafikban, a 30Y-ból a két Beck a Made in Pécs Caféban, a Pécsi Estben a Junkie Jack Flash, a Rózsaszín Pitbull a Ti-Ti-Tában, míg a Dip Trio a Szabadkikötőben kezdi meg a koncertfolyamot. Érdekes megfigyelni, hogy évről-évre mennyi új banda bukkan fel a névsorban, így talán valós az a következtetés, hogy Pécs tényleg kiapadhatatlan forrása az új zenekaroknak. Az is örvendetes, hogy viszonylag sok az egészen fiatalokból álló együttes is.

Tehát idén is műfajtól függetlenül (kivéve a sramlizenekarokat), professzionális körülmények között mutatkozhat be az összes pécsi zenekar, s reméljük az időjárás is kegyes lesz, és ismét fesztiváli forgataggá válhat a pécsi belváros január első hétvégéjén.

A bama.hu ajánlja

A Pécsi Estben 15:20-tól a Cedar Knoll fellépése megalapozhatja a napunkat, majd ha már itt vagyunk, akkor a Doggos is elcsíphető közvetlenül utánuk. Ezen a helyszínen a Kubalibre best of programja mindig unikális, őket is erősen ajánljuk. A Nappaliban a Feriantes csap le, és mutatja meg a pécsi girl powert. A Szabadkikötőben este nyolctól a MsU613 nevű kellemesen szofisztikált zenekarba érdemes belehallgatni, a Trafikban fél kilenctől xy Flies mutatja meg, kik a legjobb pasik a városban.

Disclaimer: A cikk szerzője is fellép a fesztiválon, de az esemény jelentőségét nem ez adja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában