Pécs

2019.01.29. 11:30

Szerelmi kalandtúrára invitálják a párokat

Különleges játékot szervez a Pécsi Egyházmegye. A Szerelmi Kalandtúra elnevezésű kvízjátékon házastársak, jegyesek, élettársak indulhatnak. A feladatok között szerepel titkos meglepetés, szerelmi kérdőív és kirándulás.

Zsigmond József

A mai rohanó világunkban alig marad időnk a családunkra. A mindennapi mókuskerék lassan bedarálja a házasságokat. A statisztikák szerint Magyarországon évente több mint 20 ezer házasság bomlik fel.

Közel két évtizede Angliából indult el az a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékét minden évben (idén február 10–17.) egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét mára négy kontinens huszonegy országában ünneplik meg. Magyarországon 2008 óta. Ehhez a rendezvénysorozathoz csatlakozott a Pécsi Egyházmegye is, akik a Borostyán Egyesület és a Házas Hétvége Közösség szervezésében szerelmi kalandtúra játékot hirdetett, ami a februári Házasság Hete rendezvénysorozat bevezetője lesz.

– Sokan nem is veszik észre, hogy már hetek óta nem szóltak egy szót sem a társunkhoz. Fáradtan hazaérkeznek, lefekszenek, és az ébredés után meg rohannak tovább – mondta el a lapunknak Révai Krisztina, a Borostyán Egyesület nagycsaládosok önkéntese, és a játékos-kvíz szervezője. – Ezzel a szórakoztató játékkal a párkapcsolatok minőségén szeretnénk javítani. A különféle feladatok lényege a társunkra való odafigyelés, a kapcsolatok elmélyítése.

És essen szó a játékról is. A feladatok között szerepel kirándulás, titkos meglepetés és szerelmi kvíz, amely során olyan dolgokat is megtudhatunk a társunkról, amiről még soha nem eset szó. Az idei játékra már nemcsak házastársak, hanem jegyesek és élettársak is jelentkezhetnek. A Szerelmi Kalandtúra elvégzéséhez pontos segítséget nyújt, és egyben a játékban való részvétel feltétele a menetlevél használata, amely a szerelmi-kaland-tura.hu oldalról tölthető le. Az öt feladatot február 11-ig lehet teljesíteni. A játék részletes leírása a szerelmi-kaland-tura.hu oldalon, vagy a Facebookon érhető el „Szerelmi kalandtúra Pécs – Baranya és Tolna megye” néven.

Aki nyerni is szeretne, annak nincs más dolga, mint a kitöltött menetlevelet visszaküldeni a [email protected] e-mail-címre. A főnyeremény egy romantikus hétvége a Mohácsi Szent János Hotelben, de a díjak között szerepel egy gyertyafényes vacsora a Magtár Étteremben, valamint „szeretem a feleségem” és „szeretem a férjem” feliratú pólók.

– Ilyen feliratú pólót korábban kaptam én is – mesélte mosolyogva Révai Krisztina. – Mit mondjak, sokan megnéztek az utcán, mikor nyáron felvettem. Nagy szemekkel bámultak rám, mikor azt olvasták: „Szeretem a férjem”.

Visszajelzések a tavalyi kalandtúráról

„Már az csoda, hogy a férjem is igent mondott, mert nem az a típus. Jók voltak a feladatok, nekem a tubesi kaland tetszett, de megölelni egymást négyszer naponta sem esett nehezünkre. Az az érdekes, hogy ezt azóta is csináljuk.” „A hétköznapokban az ember hajlamos megfeledkezni arról, hogy a házasság egy örök szövetség, amit ápolni kell, hogy az is maradjon!”

„Mi most vettünk részt először a Szerelmi Kalandtúrán, és nagyon élveztük, sok mosolyt csalt az arcunkra.” Forrás: borostyanegyesulet.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában