Sellye

2019.01.22. 18:20

Töltik a fehér hurkát, kóstolják a pálinkát

Idén is megrendezik a hagyományos Ormánsági Fehérhurka Fesztivált Sellyén immár tizenegyedik alkalommal. Az eseményre február 2-án kerül sor az Ormánság Közösségi Ház udvarán, a versenyre egészen január 31-ig várják a csapatok jelentkezését.

M. R.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a szervezők idén is egy fél disznót biztosítanak a résztvevőknek, amiből véres hurkát, kolbászt és a jellegzetes, ormánsági fehér hurkát kell kötelezően elkészíteniük, de emellett más finomságokkal is meglephetik a zsűrit.

A megnyitóra reggel 8 órakor, a zsűrizésre pedig délután 2 órakor kerül sor. Az érdeklődők addig sem fognak unatkozni, amíg a csapatok az ételek elkészítésén fáradoznak. Lesz fehér hurka látványtöltés, fellépéssel készülnek a hagyományőrzők, a jó hangulatot a Biseri Drave Tamburazenekar biztosítja. Továbbá különleges sajtok és édességek között válogathatnak, akik ellátogatnak az eseményre.

A fesztivállal egy időben rendezik meg a hagyományos Regionális Ormánsági Pálinkaversenyt is, amire január 30-ig lehet nevezi a nedűkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában