Drágultak a belépőjegyek

2020.07.11. 07:00

Egyre többen választják az egynapos fürdőzést

A járványhelyzet miatti intézkedések magukkal hozták a drágulást is – ide sorolhatjuk a strandbelépőket is. Összeállításunkból kiderül, hogy hol, mennyiért csobbanhatunk.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó:

Idén sokan nem gondolkodnak egy- vagy többhetes nyaralásban, amely egyrészt az anyagi bizonytalanságnak, másrészt a fertőzéstől való félelemnek, vagy akár a korábban már kiadott szabadságok miatti időhiánynak tudható be. Többen terveznek egynapos vagy hétvégi kiruccanásokat, az ilyen utak alkalmával pedig kifejezetten keresettek a fürdőzési lehetőségek. Szerencsére hazánk rengeteg vízparttal és fürdővel rendelkezik, ahol aktívan is kikapcsolódhat, élményeket gyűjthet az, aki ilyesmire vágyik.

Az idei strandbelépőárak több helyen jelentősen megemelkedtek az országban, van, ahol az ötezerhez közelít egy felnőttjegy ára. A belépők szerint azonban nagyon nehéz összehasonlítást tenni, hiszen a különböző komplexumokban különböző szolgáltatások vehetők igénybe, ráadásul a kedvezmények is hol jobbak, hol pedig alig észrevehetők.

A baranyai fürdők árairól már korábban is írtunk. Harkányban 2900, a Siklóson 3200, Magyarhertelenden 2500, Szigetváron a medencék használatára 2200, Sikondán 2700, Pécsen a Hullámfürdőben 1000, a Pollack Strandon délelőtt 700, délután 1000, Mohácson 2100, Sellyén 1000, Beremenden 1100 forintért válthatunk felnőtteknek szóló, egész napos belépőjegyet.

Nem messze tőlünk, de már a megyén kívül is hasonló árakkal kell számolnunk. Nagy port kavart az elmúlt hetekben, hogy Baranyához egészen közel, a szekszárdi fürdőben drasztikusan megemelték a jegyárakat, ott az idén 3100 forintért strandolhatnak a vendégek, míg például az Igalon 2600, Marcaliban 2400, Tamásiban 3100, Kaposváron 3300 forintért váltható egész napos felnőttjegy.

Ha a szolgáltatásokat vesszük alapul, akkor hazánkban 22 olyan fürdőhelyről beszélhetünk, amely az aquapark kategóriába sorolható, vízi élményeket kínáló medencéi és csúszdái alapján. A medencék száma alapján felállított rangsorban a Hungarospa Hajdúszoboszló áll legelöl 45 medencéjével. A toplista második helyét Bükfürdő Thermal & Spa 34, a harmadik helyet pedig a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 20 medencével foglalja el. Ebben a TOP 10-es sorban egyébként a tavaly Az Év Fürdője címet elnyert Harkányi Gyógy- és Strandfürdő a hetedik helyen áll, az árakat tekintve azonban nem tekinthető drágának, az első hat helyen szereplő fürdők belépőit négyezer forint alatt nem ússzuk meg, és a rangsorban mögötte állók, mint a Demjéni Termál Völgy, a Virágfürdő Kaposvár és a Pápai Várkertfürdő is 3000 forint feletti jegyárakkal várják a fürdőzőket.

Immár rövidebb idő alatt érünk a Balatonra a 67-es úton

Akik nem a medencés, hanem a nyílt vízi strandolást részesítik előnyben, azok például az abaligeti, valamint a két orfűi strandot is választhatják – ugyanakkor a Balaton sincs messze. Sőt, fogalmazhatunk úgy is, hogy a magyar tenger közelebb került hozzánk, hiszen a menetidő jelentősen lecsökkent azzal, hogy a Kaposvártól a Balatonig tartó 67-es út új nyomvonalon halad, gyorsforgalmi út lett.

Egy balatonlellei strandolást – hiszen itt szabadstrand is van – az út idejével és költségével számolva is egészen olcsón megúszhatunk, de egyébként is a legtöbb balatoni fizetős strandnál csupán ezer alatti, vagy maximum 1200–1500 forintos belépővel számolhatunk.

A balatoni kiruccanásnál persze figyelembe kell venni azt is, hogy sokan lesznek – ám ez inkább a hétvégeken jellemző, hétköznap a legszimpatikusabb arcát mutatja a tó, lesz hely a parton, s nem ütközünk senkibe gyorsúszás közben sem. A táj pedig továbbra is elkápráztató – a Badacsony rengetegen szelfin köszön majd vissza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában