különös szilveszter

2020.12.30. 20:00

Visszafogott évzárás: partikellékes árusokból is alig találunk az idén

Az idén a szilveszteri ünneplés sem lesz olyan mint máskor, ennek ellenére a tervezett visszafogott bulikhoz, családi összejövetelekhez számos kelléket tudunk még csütörtökön beszerezni.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Talán nem túlzás azt mondani, hogy sokan minden eddiginél jobban szeretnék már ezt az évet magunk mögött hagyni. A járványhelyzet miatt a kormány nem engedélyezte a köztéri óévbúcsúztató bulikat, sőt, óva intenek a nagy házibuliktól is. Ennek ellenére a családok, szűk körű baráti társaságok készülnek a házi szilveszteri partikra, hogy ha visszafogottan is, de együtt köszönthessék az új esztendőt.

Mint arról már a kormány korábban rendelkezett,

tíz főnél nagyobb társaság nem gyűlhet össze a buliban, illetve este 8 és hajnali 5 között tilos az utcán tartózkodni. Ezeket betartva, mértékletesen szervezhetünk házibulit.

A visszafogottság egyébként a parti előkészületeiben is megmutatkozik, az idén több helyről hiányoznak a szilveszteri kellékeket áruló standok. A megyeszékhelyen például több megszokott belvárosi helyről is hiányoznak az árusok. A nagyobb bevásárlóközpontokban sem erre helyeződik a hangsúly az ajánlatokat tekintve, de nem mindenki engedte el az év utolsó üzletét, az áruházi üzletsoron találtunk kellékes árust. Az eladó hölgy elmondta, a forgalmat illetően viszonyítani nem tud az előző évekhez képest, ugyanis ők első évben foglalkoznak partikellékek árusításával, viszont jócskán voltak vásárlóik, főként gyermekes családok válogattak a holmik között.

A színes parókák és maszkok otthon is jól mutatnak, ezeket az idén is be tudjuk szerezni 2-3000 forintos áron, illetve a szokásos trombiták, konfettik és szerpentinek sorakoznak még az asztalon pár száz forintért. A legtöbben most a parókákat, a trombitákat és az ördögpatronokat vitték. A trombitát azonban az idén a járványhelyzet veszélyei miatt szigorúan tilos az árusoknál kipróbálni. Ezek minden évben slágertermékek, extra kellék pedig most nincs, pedig igencsak különleges esztendőt búcsúztat a világ.

Az otthoni partihoz mindenképpen érdemes a karácsonyi dekorációt szilveszterire cserélni, a hangulatot így még inkább fel tudjuk dobni, és fontos, hogy az ünneplésnek nem kell elmaradnia, csupán a rendhagyó évet rendhagyó módon – a szabályokat betartva – kell zárnunk.

Magunknak, házilag is készíthetünk idén konfettiágyút

Szilveszterkor sem maradhat el az ebben az esztendőben az élet más területein is felértékelődő kreatívkodás. Vannak nagyon egyszerűen elkészíthető, de igen mókás ötletek, melyek garantáltan feldobják majd a szilveszteri hangulatot, ünnepeljünk bármilyen körben. Remek móka lehet például egy mini konfetti „ágyú”, melyhez egy papírgurigára, egy lufira és konfettire lesz szükségünk. A lufinak be kell kötni a száját, az alját pedig le kell vágnunk és ezt a részét ráhelyezni a papírgurigára. Ezután színes papírral vonjuk be a gurigát, majd töltsük meg azt konfettivel. A nagy pillanatban nincs más hátra, mint a lufi száját meghúzni. Az attrakció néhány perc alatt összeállítható, a megfelelő időben használva pedig igazi élményt nyújt akár a lakásban, akár kint a ház udvarában.

[eweb-voting id="3448240"]

Ezek is érdekelhetik