szépségverseny

2021.02.03. 17:30

Egy jó smink emeli ki igazán a Tündérszépekre jelentkezők bájait

Jelenleg is tart a jelentkezés Tündérszépek szépségversenyünkre. Az első jelentkezők fotózása már javában tart, ezért ahhoz, hogy segítsük a leendő versenyzőket, szakembert kérdeztünk, milyen sminket érdemes bevetni a tündöklés jegyében.

BZS

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Papp Diána pécsi sminkes és szépségtanácsadó ad tippet a lányoknak, hogy a fotózás során a legjobb formában tündököljenek. Azt már jól tudjuk, hogy a pihentető alvás a sminkkészlet titkos fegyvere – na de mi van még?

Smink: Papp Diána

A smink alapja a megfelelően előkészített arcbőr, ami jelen esetben a lányoknak már a fotózás előtti napon megkezdődik. Érdemes rengeteg folyadékot inni, lehetőleg csak ásványvizet, este pedig kihagyhatatlan az arcradír használata, végül pedig egy könnyű hidratáló krémmel segíteni a bőr regenerálódását – tanácsolja a szakember.

S mi történhet, ha legrosszabb rémálmunk válik valóra, és egy pattanás éktelenkedik a fotózás napján arcunkon?

Nem szabad pánikba esni, a bőrhibákra is megvan a praktika

Ha pont a fotózás napján kijönne egy kis pattanás, nem kell pánikba esni, van rá megoldás. A piros pontra tegyünk zöld színű korrektort, ezzel semlegesítjük a pirosságot, majd mehet rá egy bőr színű korrektor, s ezzel máris eltűnt a bőrhiba – avat be a profi a trükkökbe.

Ha ez megvan, jöhet az alapozás. Fontos, hogy az alapozó színe megegyezzen a bőrszínnel, különben csúnyán elüthet a nyaktól, vagy a kézfejtől.

 

Smink: Papp Diána

 

Szem alá egy világosabb korrektor kerüljön, és ami elmaradhatatlan az a púder. Legyen az kő, por, vagy transzparens – fontos, hogy fixálva legyen az alapozó, illetve a fényes pontokat mattítani kell az arcon.

Tipp: a szemöldök fixálása egy kis géllel nagyon friss hatást tud kelteni

A tanácsadó szerint a fürdőruhás és sportos öltözethez is jól illik egy finom smink – kis rózsaszín arcpír, amiből kerülhet a szemre is, szájra pedig egy nude vagy rózsaszín rúzs, esetleg szájfény dukál – hozzátéve, az alkalmi öltözékhez ezt az alap sminket pillanatok alatt fel lehet dobni egy – egy erősebb tónussal a szemen vagy az ajkakon.

Tipp: highlightert tehettek a belső szemzugba, szemöldökcsontra, járomcsontra, orrhegyre, felső ajak középső részére, bikinis fotózásnál kulcscsontra, vállakra

Smink: Papp Diána

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában