szabad-e locsolni?

2021.04.05. 15:30

Nem hervadnak el a sürgősségi osztály dolgozói, hála a vízilabda csapatnak (videó)

Immár a második húsvét telt el a járványhelyzet kezdete óta. Ez azt is jelentette, hogy idén is elmaradtak a nagyobb összejövetelek, települési rendezvények. Most is szűk családi körben ünnepelünk, ám a hagyományokhoz ragaszkodunk.

T.V.

Fotó: Löffler Péter

A húsvét a tavaszról, vidámságról, hagyományaink tiszteletéről szól. Feldíszítjük ilyenkor a házunkat, s a szívűnket is. Tavaly, az ünnep előtt néhány héttel robbant be a koronavírus-járvány, ez igencsak átírta a húsvétot is. Sajnos az idei évben sem volt ez másképp, nagyobb összejövetelek, wellnesspihenés helyett most szűk családi körben ünnepelünk.

Erre felhívta figyelmünket a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője is, aki a központi sajtótájékoztatón mindenkit megkért arra, hogy a húsvéti ünnepek idején is tartsa be a járványügyi szabályokat. Ennek tehát eleget tettünk, elmaradtak a nagyobb rokonlátogatások, ám sonka, tojás és torma így is került az asztalokra.

A lányos házakhoz délelőtt nem mentek csapatokban a locsolók, így az édesapákra és a fiútestvérekre hárult a kellemes feladat. Már a pici fiúk is élvezték a locsolkodást, a nagyobb óvodások és kisiskolások pedig egy rövid locsolóverset, mondókát is megtanultak, melyet elmondtak édesanyjuknak, lánytestvérüknek.

 

Egy különleges locsolást is tartottak hétfőn délelőtt Pécsen, a Pécsi Tudományegyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályának udvarán. A PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapatának tagjai látogattak el ide, hogy megtartsák a húsvét hétfő hagyományát. Mint arra a helyszínen az OB I-es vízilabdacsapat szakosztályvezetője, De Blasio Domenico felhívta a figyelmet, nagyon hálásak az egészségügyi dolgozóknak, akik ebben a helyzetben különösen nagy megterhelésnek vannak kitéve.

Sajnos a csapat tagjai különböző sérülések miatt gyakran szorulnak ellátásra a Sürgősségi Betegellátó Osztályon, ahol minden alkalommal készségesen és maximális szakértelemmel és odafigyeléssel látják el a fiúkat. Ezt szerették volna meghálálni, így folytatták a hagyományt, és meglocsolták a sürgősségi osztály hölgy dolgozóit a létesítmény udvarán.

Mivel hétfő délelőtt nem volt túl meleg – s természetesen a locsolkodás után a hölgyeknek vissza kellett menniük dolgozni – nem hideg vízzel öntötték őket nyakon, locsolókölnit fújtak inkább rájuk. Ezt persze megelőzte néhány kedves szó, s a locsolóvers. A játékosok nem voltak túl szégyenlősek, legtöbben a Zöld erdőben jártam... kezdetű örökzöld verssel készültek. A hölgyek pedig meghálálták a locsolást, édességgel, csokitojással várták a fiúkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában