hurrá!

2021.11.12. 09:09

Már megy a játék az új pályán Siklóson

 Elkészült a többfunkciós sportpálya Siklóson, a sportcentrum területén.

Zs. K.

20211021 Siklós Szabadtéri kosárlabdapálya készült el a sporttelepen Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN Képen: Javítják a kosárlabdapálya csíkozását

Fotó: Laufer László

A hivatalos átadóra tavasszal, egy nyílt sportprogram keretében kerül majd sor, de addig is szabadon használható a mozogni vágyók számára. A 28 méter hosszú és 15 méter széles, öntött gumiburkolatú pálya a város sikeres pályázatának köszönhetően készült. Az önkormányzat a közösségi célú beruházásra összesen mintegy 15 millió forint pályázati támogatást nyert, mellé pedig 4,8 millió forint önerőt biztosított.

A kosárlabda, röplabda, lábtenisz űzésére alkalmas sportpálya a parkoló és a műfüves labdarúgópálya közé épült meg. Ezen sportágaknak eddig is múltja volt Siklóson, de korábban sajnálatos módon elfelejtődtek, ám most az önkormányzat fejlesztési koncepciójához igazodóan, XXI. századi körülmények között gyakorolhatják ezeket a sportolók. Riegl Gábor polgármester lapunknak elmondta, a városvezetés fontosnak tartotta, hogy még az őszi időszakban elkészüljön a pálya, hogy a jobb időkben ki tudják még használni a sportolók és a mozogni vágyó diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában