Hitélet

2022.02.12. 13:26

A férfisorsot járják körül az egyházmegyei előadásokon Baranyában

Harmadik fordulóhoz érkeznek az egyházmegyei Férfi találkozók – ezúttal a „férfi sors” a téma, amelyet a résztvevők szakemberek közreműködésével körüljárhatnak. Pécsett a Magtár Látogatóközpontban február 10-én és 11-én fogadták, Mohácson az Ifjúsági Centrumban pedig február 18-án várják majd az érdeklődőket.

W.K.

Forrás: MW

A rendezvénysorozat keretein belül Felföldi László megyés püspök olyan lehetőséget szeretne teremteni, ahol maguk között önmagukról beszélgethetnek a férfiak, hogy aztán hazatérve, családjaik körében hatékonyabban találják meg a helyüket. 

– A főpásztor célja a közös gondolkodás a megváltozott világban való helykeresés nehézségeiről, valamint olyan alkalom és közösség teremtése, mely teret biztosít a férfi lélekkel együtt járó érzések megosztására, gondolatok kicserélésére. Így a programon résztvevők talán könnyebb lélekkel folytathatják útjukat, erősíthetik meg kapcsolataikat, illetve családjaikat – közölte a minap a Pécsi Egyházmegye. 

 

Pécsett az első találkozót, amelynek a „férfi mivolt” volt a témája, tavaly októberben tartották – a résztvevők akkor minden előzetes tervezést felülmúló érdeklődést tapasztalhattak, a Magtár Látogatóközpont minden tere megtelt a pécsi és a környező plébániákról érkező 285 érdeklődővel. 

 

Decemberben a „férfi munka” került a középpontba – Felföldi László megyés püspök, dr. Görföl Tibor, a Pécsi Tudományegyetem teológia tanára és Varga Szabolcs történész, egyetemi tanár a nagy érdeklődésre való tekintettel két egymást követő napon tartott előadást, személyesen megszólítva a nagy számban megjelent férfi hallgatóságot. 

 

A soron következő alkalmakon a fiú, apa, nagyapa, családfő, hierarchia, magány, barátság témaköröket járják körül az előadók – a helyszínen regisztrációt tartanak, amely a plébániai szolgálatot ellátó munkatársaknak kötelező. Minden résztvevőt arra kérnek, hogy az előadás előtt időben érkezzenek a regisztrációra, ami egyébként nem feltétele a részvételnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában