Adni jobb!

2022.11.24. 07:01

Adventi műsorral, szeretetvendégséggel és körhintákkal várják a gyerekeket Szigetváron

Többéves hagyomány folytatódik Szigetváron november 25-én. A helyi közösség összefogásának gyümölcseként az Adni jobb! rendezvényen adventi műsorral, szeretetvendégséggel és körhintákkal várják a gyerekeket, családjaikat és minden érdeklődőt a Zrínyi téren.

Mohay Réka

Fotó: Kiss János

Hóbor Lászlóné, a botykapeterdi Pálma Vendéglő vezetője hét éve motorja a közösségi együttműködés jegyében zajló őszvégi szigetvári programnak. 

– Akkor még a szigetvári turisztikai egyesület elnöke voltam, s a kollégáimmal indítottuk útjára az első Adni jobb! kezdeményezést – mondta a főszervező. – Próbáltam összefogni a környékbeli vállalkozókat, s minden olyan személyt, aki szívesen ajánlott adományokat a program javára, szerettünk volna hagyományt teremteni

 – tette hozzá. 

Ez úgy tűnik, sikerült, s a szervező azt is elmondta, egyre többen kapcsolódnak be felajánlásokkal, adományokkal. Az Adni jobb! keretén belül süteményekkel, szendvicsekkel, meleg teával és forralt borral kínálják a főtérre érkezőket. 

– Van, akinek már szólni sem kell, sok magánszemély is hozzájárul a sikerhez. Jó érzés, hogy így össze lehet fogni a kisvárost és ki tudjuk csalni az embereket egy nagyszabású közösségi alkalomra 

– mondta Hóbor Lászlóné. Hozzátette, mindenképp szeretné leszögezni, mennyire hálás mindenkinek, aki segít évről évre a lebonyolításban. 

Idén november 25-én délután négytől gyülekezhetnek az érdeklődők a Zrínyi téren, ahol egy verklis is várja a vendégeket, karácsonyi dallamokat játszva – tőle a gyerekek megtudhatják a hangszer működését is. 

Délután 5 órától az ünnepi fények felkapcsolását és a polgármesteri megnyitót követően az idei alkalomra a helyi református lelkészt, Bárány Ágotát és a katolikus plébánost, Rosner Zsoltot is meghívták, akik az ünnepi készülődés keresztény tartalmát képviselik majd köszöntőikben. 
Ünnepi műsort ezúttal a helyi óvodások, az iskolák tanulói és a zeneiskola növendékei adnak. 

A gyerekeket november 25-től egészen advent végéig körhinták is várják, amelyek a felajánlásoknak köszönhetően ingyenesen és korlátlanul használhatók. A szervezők ezzel is szeretnének vidám élményt adni a legkisebbeknek. Szombatonként a Szigetvári Vigadó szervezésében zenei koncertek, programok várhatók advent során, vasárnap délutánonként közösségi alkalmakkal, családi karácsonyvárással is találkozhatnak az érdeklődők a Zrínyi téren. 

November 27-én a római katolikus plébánia szervezésében öttől családi kincskeresés lesz, amelyet közös éneklés, majd az otthonról hozott adventi koszorúk megáldása követ. Minden vasárnap felgyulladnak a fények a Hotel Oroszlán adventi ablakaiban is, jelezve karácsony közeledtét. Ezt követően a református egyházközség, majd a Bázis és a Csillagvirág egyesületek, valamint a Weiner Leó AMI lesznek a vasárnapi programok házigazdái. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában