Pályázat

2023.03.05. 21:40

Továbbra is élményteli lesz a kadétképzés Siklóson

A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium vezetősége idén is támogatást nyert a Honvédelmi Sportszövetség kadétpályázatán. Az elnyert 1,5 millió forintot arra fordítják, hogy a kadétképzés élménydús és hatékony legyen. A diákok tavaly is több, nagyon érdekes helyszínre látogathattak a pályázat által, idén is ez lesz a cél.

Zs. K.

Illusztráció

Fotó: Svitlana Hulko

A siklósi gimnázium kadétképzése a 2021/2022-es tanévben indult el, és 2022. szeptemberében már több mint száztíz kadéttal kezdte meg a tanévet az intézmény. A tanulók aktívan részt vesznek a siklósi és térségi polgárőrök munkájában. 

Alkalomadtán, és a lehetőségek szerint bekapcsolódnak a rendvédelmi tevékenységekbe és lelkesen segítik a történelmi hagyományőrző szervezeteket, programokat. Mindemellett nyílt napokat, a képzést népszerűsítő szakmai és ismeretterjesztő programokat tartanak, a diákok pedig formaruhát, ösztöndíjat kapnak, és részt vehetnek számos gyakorlati órán is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában