MENSA

2023.06.24. 11:03

Könnyen kideríthetjük, hogy mekkora az IQ-nk

Czeczon Enikő

Fotó: Fehér Gábor

Először tart a Mensa HungarIQa IQ-napot Pécsen június 24-én délután 1 órától a Civil Közösségek Házában. Maga a Mensa egy nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Angliában. Napjainkban közel száznegyvenezer tagot számol. A csoport célja, hogy a magas intelligenciájú embereket összefogja koruktól, nemüktől, származásuktól és társadalmi helyzetüktől függetlenül. A tagságnak egyetlenegy feltétele az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése intelligenciatesztjükön.
A Pécsen első alkalommal megrendezett IQ-nap keretében a résztvevők megtornáztathatják az agyukat, és többet megtudhatnak az intelligenciáról. Az esemény tervezett programjai között szerepel egy logikai játékokkal, fejtörőkkel, ördöglatokkal teli blokk, amelyet mind a felnőttek, mind a gyerekek kipróbálhatnak. Ezen programrész kezdődik délután 1 órakor, majd 2 órakor tartanak egy érdekes előadást az intelligenciáról, amelyet pedig IQ-teszt-írás követ. Fontos információ, hogy a tesztíráson csak akkor lehet részt venni, ha az előadáson is részt vettünk.
A Mensa HungarIQa felvételi IQ-tesztje általában kétórás program, viszont ezen a speciális napon egy kicsit hosszabb, majdnem három órát vesz igénybe. A tesztírásra még lehet jelentkezni. Ezt a mensa.hu oldalon tehetik meg a tesztet írni vágyók.
Ha valaki olyan IQ-értéket ér el a teszten, amely csak az emberek két százalékára jellemző, akkor őt meghívják a klubba, hiszen a Mensa egyfajta klub. A tagok a szabadidejük egy részét a Mensában töltik. Közös programokon vesznek részt, Facebook-csoportot működtetnek, kapcsolatot építenek, IQ-tesztet fejlesztenek, logikai játékokat tesztelnek és jótékonykodnak is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában