Megnyerte a közönséget

2023.07.17. 20:00

A legfotogénebb horvát lány lett a szalántai Laskovics Vivien

Mint arról korábban beszámoltunk, az idén két baranyai lány is a jelöltek között volt abban a nemzetközi népviseleti versenyben, melyet az egyik horvátországi hagyományőrző egyesület rendezett meg, idén már 10. alkalommal. A szalántai Laskovics Vivien több mint 26 ezer szavazattal megnyerte a versenyt.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Hatalmas összefogás eredményeként a szalántai Laskovics Vivien megnyerte azt a horvát népviseleti versenyt, amelyet egy bosznia-hercegovinai hagyományőrző egyesület szervezett meg. A népviseletbe öltözött legszebb horvát lányok közönségszavazásán két baranyai jelölt is volt. A szalántai Laskovics Vivien, és a felsőszentmártoni Várnai Regina. Mellettük Argen­tínából, Bosznia Hercegovinából, Ausztriából, Olaszországból, Chiléből, Montenegróból, Németországból, Peruból, Szerbiából, Észak-Macedóniából, Nagy-Britanniából, valamint az Amerikai Egyesült Államokból voltak még horvát népviseletbe öltözött jelöltek.

A közönségszavazáson a 20 éves, szalántai Laskovics Vivien szinte végig vezetett, a végén a kapott szavazatok száma meghaladta a 26 ezret, így ő lett a legfotogénebb kategória nyertese.

– Nagyon hálás vagyok az otthoniaknak, a családomnak, a tánccsoportjaimnak, és a baranyai horvátoknak, hiszen akkora összefogás jött létre, amilyenre ezelőtt még talán nem is volt példa. Mindenkinek az volt a célja, hogy egy magyar lány vegye át a díjat

 – mondta Vivien. Hozzátette, megtisztelve érzi magát ezért az összefogásért, és a kapott szavazatokért.

Vivien 3 éves kora óta táncol, az általános iskola első évétől tagja a szalántai Marica Kulturális Egyesület tánccsoportjának, ahol folyamatosan nőtt a tánc és a horvát kultúra iránti szeretete. Tavaly ősszel csatlakozott a Tanac Néptáncegyütteshez, ahol tovább fokozódott az elköteleződése a horvát néptánc, népviselet és kultúra iránt.

– Számomra a néptánc mindig fontos volt, és mindig nagy büszkeséggel viselem a horvát nemzetiségi öltözéket

 – mondta a szalántai lány. Vivien nemzetiségi családból származik, a versenyen horvátul mutatta be a magára öltött horvát-bosnyák, Pécs környéki népviseletét.

Tomislavgradban vehette át a különdíjat

A hagyományőrző egyesület által szervezett versenyen, az elmúlt héten Biograd na Moru városában mutatták be a jelöltek a népviseletüket. Pénteken este pedig Bosznia-Hercegovinában, Tomislavgradban hirdetett eredményt a zsűri, és itt adták át a legszebb horvát lánynak járó díjat egy amerikai lánynak, illetve egy argentin és egy olasz hölgyet választottak udvarhölgyeknek. Rajtuk kívül Laskovics Vivien is itt vehette át a közönségszavazáson elért legjobb eredményért járó különdíjat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában