Annyi a birkáknak

2023.07.24. 16:40

Augusztusban Szaporcán terelnek a magyar pásztorkutyák

Rajnai-Zsíros Krisztina

A Duna-Dráva Nemzeti Park és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület idén nyáron is megrendezi a Magyar pásztorkutyák terelőversenyét. Augusztus 12-én, Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpont területén a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában, terelésében versengenek majd. A verseny mellett tartalmas kísérőprogramokkal várják a közönséget a szervezők: szakvezetésekkel, tárlatvezetéssel, játszóházzal, szabadtéri fotókiállítással.

A megnyitó 9:30-kor lesz, 10 órától pedig már Vanyó Sándor bíró vezetésével megkezdődik a magyar pásztorkutyák terelőversenye, és a nap folyamán lesz még terelési képességvizsga is (ösztönpróba).

A látogatókat 10.30-tól tárlatvezetés várja ó az Ős-Dráva Látogatóközpont kiállításán, 11.30-tól pedig sétára invitálják az érdeklődőket a majorban, 14 órától pedig a hagyományos gazdálkodás tanösvényen is végigvezetik őket.

A versenyekre előzetesen kell nevezni augusztus 8-ig, online, a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület honlapján (magyarpasztorkutya.weebly.com), az eredményhirdetésre pedig a rendezvény napján 15 órakor kerül sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában