Bama.hu videó

2023.07.29. 21:26

Babarcon ismét felvonultak a különleges Ladák (galéria és videó)

Harmadik alkalommal rendezett Babarcon Lada show-t egy helyi fiatalokból álló szervezőcsapat. Idén több mint 140 autó találkozott a focipályán, amelyeknek egy része a délutáni felvonuláson megmutatta a motorhangját is a helyi közönségnek.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs. K.

Péntek estétől sorra gyülekeztek a Ladák a babarci focipályán, ahol immáron harmadik alkalommal tartottak Lada showt. Az autótulajdonosok szombaton délelőtt ismerkedtek, megosztották egymással a tapasztalataikat, miközben a szervezők kiválasztották a legszebb utcai Ladát, a legszebb versenyautót, a legkülönlegesebbet és a legszebb OT-s Ladát. A díjátadó után pedig idén is nagy hanggal vonultak végig a járműcsodák Babarc utcáin.

A találkozón ezúttal több mint 140 autót állítottak közszemlére, a legtöbb baranyai tulajdonosé, de érkeztek Budapestről, néhány az északi régiókból, sőt kettő Szerbiából is.  A járművek között volt egy különleges páros: Vukmann Attila világoskék Fiat 124-ese, és az ugyanolyan színű Lada 2101-ese. A két veterán szinte teljesen ugyanúgy néz ki, szépen megmutatja azt, hogy a Fiat 124-ből hogyan lett Lada, amikor az oroszok megvették a licencet a Fiattól.

A felvonulást nemcsak a ladások kedvelik, hanem a helyiek is, ilyenkor a nyugdíjas korosztályból is sokan kiállnak a házak elé, hogy végignézzék a felvonuló autókat. Ennek egyébként a szervezők nagyon örülnek, hiszen kezdetben attól tartottak, hogy zavarni fogják őket a hangos autók. 

– Körülbelül ezer ember fordult meg ma itt nálunk, nagyon elégedettek vagyunk, az árusoktól is pozitív visszajelzéseket kaptunk

 – mondta László Kevin szervező. A szervezőcsapat egyébként helyi fiatalokból áll, akik között van olyan, aki gyűjtő, többen az autósportban tevékenykednek, és olyan lányok is aktívan részt vesznek a szervezésben, akik azért szeretik a Ladákat, mert színesek és hangosak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában