A várban kínálták

2023.08.07. 15:20

A tematikus képzőművészeti alkotások között kóstolták a legkiválóbb borokat

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Szentgyörgyváry Rebeka

Több mint százötven vendég kóstolta szombaton este a villányi borvidék legjobb borait a siklósi várban. A történelmi falak között a villányi- és siklósi pincészetek kínálták a legkiválóbb díjnyertes nedűket, melyhez aláfestő zenét DJ KAU biztosított. A rendezvényt idén először szervezte meg a Villányi Borvidék a Villány-Siklósi Borút Egyesülettel közösen, a Siklósi Szalon képzőművészeti kiállításhoz kapcsolódóan. Az idei tárlat ugyanis a villányi és a siklósi önkormányzat, valamint a borászok támogatásával a szőlő és a bor tematikában készített alkotásokból állt össze, melyet most a kóstoló program keretében utoljára tekinthettek meg a vendégek. A látogatókat a vár Lovagtermében és a kiállítótermekben 14 pincészet és két közösségi stand várta. Utóbbi asztaloknál a borvidék zászlós borának, a Villányi Franc-nak, és a könnyed fiatalos Villányi REDynek a legjobbjait kínálták.

Fotó: Szentgyörgyváry Rebeka

Kovács Boglárka Dóra, a Villány-Siklósi Borút Egyesület elnöke elmondta, hagyományteremtő céllal rendezték meg a programot – a rendezvényen tapasztaltak, valamint a visszajelzések alapján – nagy sikerrel, így jövőre is visszatér a Siklósi BorSzalon.

Fotó: Szentgyörgyváry Rebeka
Fotó: Szentgyörgyváry Rebeka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában