Cukor helyett jógával!

2023.08.02. 15:40

Édességek nélkül édesítik meg az életet a Sweet August kezdeményezés résztvevői

Cukor helyett jógával! alcímen indult útjára augusztus 1-jén a Sweet August kezdeményezés Jakab Adrienn jógaoktató jóvoltából a júliusi siker után.

Czeczon Enikő

Fotó: Vajda János

Az akció keretében a cukros és édesítős termékeket cserélik le a résztvevők hosszabb felszívódású szénhidrátokra és finom zöldségekre, valamint mindennapi jógázásra. Minden napra jut egy jógás videó, valamint lesznek receptek, ötletek és tanácsok is. A programot játszi könnyedséggel tudja végig csinálni az, aki konkrét célt tűz ki maga elé, amely lehet hormonális egyensúly, fogyás, tisztulás, feszesebb bőr, fiatalodás, narancsbőr simítás, energikusság és még sorolhatnánk.

A jógaoktató elárulta, hogy ezt a kezdeményezést kilenc évvel ezelőtt indította. 

– Ez egy olyan akció, amivel szerettem volna minél több embert bevonni abba és arra figyelmeztetni őket, hogy rendelkezünk-e azzal a függőséggel, hogy édességet és cukrot fogyasztunk vagy ez nem függőség, és letudjuk tenni, félre tudjuk tenni. Ez egyfajta tesztként indult – mesélte Jakab Adrienn.

A koncepció lényege, hogy a résztvevők félretesznek minden cukrot, és jógázással édesítik az életünket, mert egy rossz szokás helyett egy jót, akkor a rossztól meg tudunk válni. Nagyon nagy sikere lett ennek a kezdeményezésnek. Ha valaki elkezd egy ilyen programot, és tudatosan odafigyel, és még azt is megnézi, hogy a termék apró betűs szövegeiben említik a cukrot, és ezután nemet mond rá, akkor három nap után újra élednek az ízlelőbimbók, mindent sokkal édesebbnek érezhetnek.

– Sokkal élénkebbé válik minden íz. Maga a cukor az idegrendszerünkben is az érzékelést tompítja, alapvetően az egész testünkre negatív hatással van. Nem azt mondom, hogy nem jó a cukor, csak a külön mesterségesen bevitt cukor és édességek nem jók. Amennyi cukorra szüksége van a testnek, az be fog jutni  természetes hosszú felszívódású szénhidrátok, gyümölcsök által, azaz minden olyanból, amit normális esetben fogyasztunk. Nem kell ezt fokozni, mert ez egy drog az idegrendszernek – hangsúlyozta a jógaoktató.

Jakab Adrienn elmondta, azt is, hogy nehéz belevágni egy ilyenbe, a legnehezebb része odafigyelni, mert amiket általában enni szoktunk, arról most le kell mondanunk.

A kezdeményezéshez csatlakozásról információ Jakab Adrienn weboldalán, illetve Facebook-oldalán olvasható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában