Ínyenceknek, kétszeresen

2023.09.17. 21:35

A gasztronómia mentén kalauzol az útikönyv a Keleti Mecsekben

Wald Kata

Szászvár Megjelent a komlói és hegyháti járás gasztronómiai értékeit, az ehhez kapcsolódó rendezvényeket bemutató különleges útikönyv -  a Falatról falatra című kiadvány és annak magyar, illetve angol változatú e-könyveinek bemutatóját szeptember 22-én 15 órai kezdettel tartják a Szászvári Várkastélyban.

A Keleti-Mecsek Egyesület által elnyert pályázati forrásból megvalósult útikönyvvel cél, hogy a turisták egy színes, igényesen összeállított, fotókkal illusztrált összeállításból tájékozódhassanak a térség helyi gasztronómiai különlegességeiről, a környék kiváló minőséget kínáló éttermeinek, cukrászdáinak kínálatáról. 

A könyvben szereplő negyvenöt település, amely javarészt a komlói, és kegyháti járást fedi le, és a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület működési területét képezi, egyszerre őrzi a sváb, a felvidéki, a magyar, és roma gasztronómia tradícióit. 

A kiadvány egyszerre kívánja szolgálni a térség turisztikai vonzerejének növelését, és a belső identitás megőrzését segítő gasztronómiai értékek bemutatását. 

A szeptember 22-i könyvbemutatón a résztvevők egy kis kóstolót is kapatnak majd a térségi szereplők által készített ételekből, italokból, helyi termékekből. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában