Főzőverseny

2023.10.06. 21:00

Vadító ételek készültek a Villányi Vörösbor Fesztiválon

A Villányi Vörösbor Fesztivál keretében rendezett pénteken délután a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara baranyai szervezete vadfőző versenyt.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs. K.

Tizenkét csapat készítette el vad ételét, amelyeket aztán Bock József borász, Mayer István polgármester és Fekete Pál, Villány egyik testvértelepülésének, Székelyvéckének polgármestere bírált el.

Fotó: Zs. K. 

Rittlinger József, a NAK baranyai elnöke elmondta, nagyon jól sikerült a verseny, a legnagyobb dicséretet Bock József adta, aki azt mondta, bármelyik ételt el tudná képzelni az éttermében. A csapatok egy gímszarvasból és egy vaddisznóból főztek, emellett a Bock Hotel Emirates munkatársai egy gímszavasból keszítettek körülbelül 400 adag pörköltet, melyet kóstoltattak a résztvevőkkel. A vadhúst a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Országos Magyar Vadászkamara baranyai szervezetei ajánlották fel.

Az eredményhirdetéskor Mayer István polgármester megköszönte a kamara szervezését és együttműködését, majd kiosztották a díjakat. Minden csapat kapott emléklapot. Első a villányi Vad Lator csapata lett, második helyen a sombereki Bundás kenyér csapata végzett, a harmadik legfinomabb vad ételt pedig a szintén villányi  „Szép" csapat készítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában