Postabontás

2022.02.02. 08:27

Az őstermelők egyre fogynak - állapítja meg olvasónk

A piacokon az őstermelőket lassan nagyítóval kell keresni, én azt látom, hogy zömében kereskedők azok, akik a zöldséget, gyümölcsöt árusítják.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

A vásárcsarnokban szóba elegyedtem több termelővel. Elmesélték, hogy sokan örülnek annak, hogy szebb környezetben kínálhatják majd a portékáikat az új csarnokban, de úgy tudják, hogy az asztalokért fizetendő díjak is jelentősen emelkednek majd a mostani tarifához képest. Ha ez valóban így lesz, akkor az őstermelők helyzete még nehezebb lesz a jövőben. 

 

Hiszen – ahogy mesélték –, ha napszámosokat fogadnak, akkor 1500 forintnál kezdődnek az órabérek, ezenkívül napi háromszori étkezés biztosítása is a legtöbb esetben elvárás. Mindez jelentősen növeli a termelés költségeit. Ha drágul a helypénz is, az a legtöbbjüket nagyon érzékenyen érintené. 

Tarifaemelés helyett inkább örülni kellene, hogy léteznek még őstermelők, és bízni abban, hogy talán a jövőben egyre többen lesznek. Mert lássuk be, az árujuk egyelőre pótolhatatlan. 

 

Név és cím a szerkesztőségben 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!