Postabontás

2022.06.01. 19:26

A sétány megérett a takarításra - véli olvasónk

A Berek utcai sétány kertvárosnak az egyik legkellemesebb, legbarátságosabb, sokak által előszeretettel látogatott része.

Dunántúli Napló

2020.04.06. Pécs A Biokom Nonprofit Kft. április 3-tól, péntektől megkezdte a forgalmasabb buszmegállók, valamint a leggyakrabban használt járdaszakaszok (üzletek, gyógyszertárak környéke), illetve ezek környezetében lévő köztéri hulladékgyűjtők, köztéri bútorok, táblák, korlátok fertőtlenítését. Ennek során (platóra szerelhető, valamint háti) motoros permetezőkkel fertőtlenítik a kezelendő területeket. Fotó: Laufer László lp Dunántúli Napló

Fotó: Laufer László

Az itt lévő üzletek sokakat vonzanak ide a városrészből, a sétány jó pár évvel ezelőtt megújult, szép új burkolatot is kapott. Tegnap arrafelé akadt dolgom, és elképedve láttam, hogy milyen állapotok uralkodnak. Madárürülékkel tele a térkő, szerintem még ami tavaly oda került, azt se takarították el. 

Gondolom, hogy ez a városüzemeltetés feladata lenne. Ha viszont tévednék, és a rendszeresen takarítás ellenére is így néz ki a terület, akkor pedig a madarakkal kellene kezdeni valamit. Többen szóvá tették már, hogy kertvárosban a varjak okoznak kellemetlenségeket – ennek nyomai a Berek sétányon is egyértelműen tetten érhetők. Kíváncsi lennék, hogy közegészségügyi szempontból mennyire helyénvaló, illetve elfogadható ez az állapot. Itt a városnak ez a szép utcája, ami sokkal nagyobb odafigyelést érdemelne! Bízom az illetékesek mielőbbi intézkedésében! 

K. O. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!