Hirdetés

2024.05.17. 15:04

Gyógyító páncélként védi a beteg gyermeket a szülői ölelés

Mesés kampányfilmmel ünnepli a 30 éves Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt a hazai McDonald’s.

PR cikk

Forrás: MC Donald's

– A hazai McDonald’s mesébe szőve hívja fel a figyelmet arra, hogy a szülő közelsége gyógyító erővel hat a beteg gyermekekre. Az idén 30 éves jubileumát ünneplő Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány eddig több mint 14000 családnak segített abban, hogy krónikus beteg gyermekük a szülői karok ölelésében, otthonos körülmények között gyógyulhasson.

Páncélos mese

Az Alapítvány 30. évfordulóját ünneplő kampány része a „Páncélos mese” névre keresztelt szpot, amely mesés narrációja alatt megindító képsorokkal mutatja be, hogy mit jelent egy beteg gyermeknek és családjának a Ronald Házak nyújtotta otthonos szálláslehetőség a kórházi kezelések ideje alatt. A szülő ölelése óriási erővel bír, ami egy óvó-gyógyító páncélként védi a gyermeket, a helyzet által megviselt családnak pedig a Ronald Házak által nyújtott támogatás felbecsülhetetlen ebben az embert próbáló időszakban.

Hazánkban évente több tízezer család gyermekét ápolják kórházi kezelést igénylő krónikus betegséggel, ezek közül 2023-ban több mint 1200-nak biztosított lehetőséget térítésmentesen az alapítvány arra, hogy apartmanházaiban együtt gyógyulhassanak és pihenhessenek a kezelések alatt.

Egy philadelphiai gyermekonkológustól a magyar Ronald Házakig

A világon az első Ronald McDonald Ház megálmodói azt vallották, hogy egyetlen gyermeknek sem szabad egyedül szembenéznie a betegséggel, és a családnak elengedhetetlen szerepe van a gyermekek gyógyításában. 
Az első Ronald McDonald-házat 1974-ben nyitották meg Philadelphiában, ahol a négyéves Kim Hill-t leukémiával kezelték a Philadelphiai Gyermekkórházban, miközben édesapja, Fred, a Philadelphia Eagles amerikaifutball csapat sztárja és édesanyja, Fran a váróterem székein aludtak, hogy végig gyermekük mellett lehessenek.

Amikor megpróbáltak megoldást találni erre a helyzetre, Dr. Audrey Evans, a kórház fiatal gyermekonkológusa javasolt egy házat a kórház közelében, ahol a szülők kipihenhetnék magukat a kezelések között.  A helyi McDonald’s franchise partnerei is az ötlet mellé álltak, és anyagi támogatásukkal megvásárolhatták ezt az ingatlant, amelyben kialakították az első Ronald McDonald Házat.

Mára, az idén 50 éves évfordulóját ünneplő nemzetközi alapítvány 659 helyszínen biztosít lakhatási és feltöltődési lehetőséget. Ezek közül két Ronald McDonald Ház, egy Ronald McDonald Családközpont és kettő Ronald McDonald Családi Szoba található hazánkban.

A budapesti és miskolci Ronald Házak eddig több, mint tizennégyezer családot szállásoltak el otthonos körülmények között, térítésmentesen. A debreceni klinika tetőterében 2022-ben kialakított Családközpontban pedig már közel 1000 család pihenhetett meg, kiszakadva a kórházi környezetből, miközben a gyermek a kezelésekre várt.

A hazai étteremlánc, mely legfontosabb és örökös partnere a magyar alapítványnak, a kezdetektől támogatja annak küldetését a McDonald’s éttermekben elhelyezett pénzgyűjtő perselyek kihelyezésével, országos adománygyűjtő kampány megszervezésével, önkéntes munkával vagy jótékonysági rendezvényekkel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában