Postabontás

2022.09.09. 08:00

Zaj és por nehezíti az életünket - panaszolja olvasónk

Néhány héttel ezelőtt szó volt a Postabontás rovatban arról, hogy a Csikor Kálmán utcában lakók életét megkeseríti a közelbe nem oly régen ide telepített kődaráló.

bama.hu

Fotó: Szabó Imre

Hajnali öt órakor szinte minden nap a gépek okozta hatalmas zajra ébredünk, a területet őrző kutyák is nagy ricsajt csapnak már korán reggel. Sajnos hiába jeleztük több fórumon is, hogy élhetetlenné vált a környék, semmi változás nem történt. Nem tudunk belenyugodni abba, hogy a zaj és a por miatt otthonaink nyugalmának vége. Ablakot nyitni nem lehet – ahogy a korábbi panaszlevélben is megjelent, eddig egy nyugodt helyen éltünk, most meg olyan, mintha egy kőbányában laknánk. 

Javaslatot is tettünk a megoldásra: egy zajvédő fal telepítésével talán enyhíthetők lennének a kellemetlen hatások, de az ötletre az illetékesek közül senki nem reagált. Árpádváros nyugalmát emellett a Kanizsai Dorottya út hatalmas forgalma is jelentősen befolyásolja – megpakolt teherautók száguldoznak, az utat tönkre téve úgy, hogy a házaink falai is beleremegnek. 
Jó lenne, ha a városnak erre a részére is nagyobb figyelem irányulna és a forgalomtól való mentesítésére születne végre megoldás! 

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!