költségvetés

2018.02.04. 13:30

Továbbra sem lesz építményadó

Az idei évben, mint korábban többször is, a baranyai kisváros képviselő-testülete az első között fogadta el a település költségvetését.

Zsigmond József

– A 2018-as esztendőben a költségvetésben másfél milliárd forinttal számolunk – mondta el lapunk megkeresésére Bíró Károly, polgármester. – Hitelfelvétel továbbra sem lesz – tette hozzá.

Az elmúlt év a fejlesztésekről, felújításról szólt. Sor került a hiányzó járdaszakaszok megépítésére, a Viola utcában a csapadékvíz átépítésére, és ipari parkot alakítottak ki az autópályától délre fekvő, tizenhét hektáros területen, ahová munkahelyteremtő beruházásokat várnak. Az ipari park közművekkel és jól ellátható infrastruktúrával rendelkezik.

Idén további ipari területeteket hoznak létre saját forrásból. Adókat idén sem emeltek, és nem is vezettek be. A városban továbbra sincs telekadó, építmény- és kommunális adó sem. Mint megtudtuk, a település jelentős céltartalékkal rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában