Drágult is

2021.10.28. 07:52

Szinte az összes szállás elkelt a hosszú hétvégén

Mindenszentek hétvégéje rengeteg családnál utazással jár.

Czine V.

Pécsi városképek madártávlatból

Fotó: L. P.

Vannak, akik egy nap alatt bejárnak mindent autóval, vonattal, de akadnak olyanok is, akik összekötik a kellemest a hasznossal, és szállást foglalnak maguknak.

Az októberi foglalások száma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat – értesülhetünk a Szállás.hu utazási portál adataiból. A régiók közül a legkeresettebb, az észak-magyarországi terület, ahova a foglalások ötöde szól. Ezután következik a Balaton térsége, Budapest és környéke, végezetül pedig a nyugat-dunántúli rész.

Az árak átlagosan országszerte tízezer forint környékén alakulnak fejenként egy éjszakára, a foglalásokat pedig többségében minimum két napra intézték az utazók. A tavalyi hosszú hétvégéhez képest, idén 15 százalékkal kerül többe egy éjszaka egy főre. Minden harmadik utazó wellness-szálláshelyet választott. A legtelítettebb nap október 31-e, vasárnap, az óraátállítás napja lesz.

A legkeresettebb és legnépszerűbb városok között idén is helyet kapott a baranyai megyeszékhely Eger, Gyula, Budapest és Hajdúszoboszló mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában