Huszonhat ország mintegy hatvanöt diákja érkezett

2022.07.17. 20:20

Újra jelenléti oktatás lesz a nyári egyetemen

Vasárnap este 18 órakor kezdetét vette Pécsett a huszonegyedik Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem. A Pécsi Tudományegyetem rendezvényére huszonhat ország mintegy hatvanöt diákja érkezett a világ minden tájáról, Argentínától kezdve, Kanadán és az Egyesült Államokon át egészen a távol-keleti Japánig vagy Kínáig. Az esemény az elmúlt két év online nyári egyetem után végre újra jelenléti oktatással folytatódott.

R. B.

 – Tanárainkat öt nyelvi szinten, heti 40 tantermi és tantermen kívüli órában, kis csoportokban szervezzük – mesélte Pelcz Katalin, a magyar projekt vezetője a PTE ÁOK Nemzetközi Oktatási Központban tartott vasárnapi megnyitóünnepségen. – A program jellegzetessége, hogy minden pillanatát felhasználjuk a nyelvtanulásra a megérkezéstől kezdve egészen a zárórendezvényig. Egy csoport három nyelvtanárral tanul, így tudjuk biztosítani a változatos tanulói környezetet és módszertani eszközöket, de emellett a diákok részt vehetnek különböző klubokban is például a sport, gasztronómia vagy akár a filmművészet területén – mondta Pelcz Katalin, akitől azt is megtudtuk, hogy a programban részt vevő tapasztalt, szakképzett oktatók már évek óta összeszokottan dolgoznak együtt és legtöbbjük korábban részt vett a nyári egyetem tananyagának kifejlesztésében. 

Tankönyvként a Pécsi Tudományegyetem kiadásában megjelenő, Szita Szilvia és Pelcz Katalin szerzőpáros által írt „MagyarOK” tankönyvcsaládot használják majd a 2022-es nyári egyetemen, amely a modell­alapú oktatás módszereit követi és különösen nagy hangsúlyt fektet az élő nyelvi tudás közvetítésére, a természetes nyelvhasználatra és mindemellett olyan magyar kulturális ismereteket közvetít, amely még a külföldi tanulók kultúrájának bemutatását és összevetését is lehetővé teszi. A tantermi órákkal összehangolva a program résztvevői különféle kulturális szemináriumokon, érdekfeszítő projekteken és élménydús kirándulásokon fedezhetik fel Pécs, Baranya és a dél-dunántúli régió nevezetességeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában