Ázsiát is beveszi a pogányi cég

2022.09.10. 18:21

Kínában létesíthet repülőgépgyárat a Magnus Aircraft Zrt. leányvállalata

Zs. J.

Boros László vezérigazgató

Fotó: Laufer László

Az idén megalapított Jiangsu Magnus Aircraft Manufacturing Company – a Magnus Aircraft Zrt. kínai leányvállalata – a kínai típus engedély megszerzését követően nagyberuházásról szóló szerződést kötött a kínai Wuxi város, Huishan kerületi népi kormányával, az Óbudai Egyetem, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium közreműködésével, számolt be az eseményről a pécs-pogányi reptéren működő cég saját közösségi oldalán.

– Ez a stratégiai együttműködés nagy mérföldkő a vállalat termékeinek távol-keleti piacra lépési stratégiájában és a Magnus Aircraft Zrt., valamint a magyar repülőipar történetében egyaránt 

– írta a cég.

 

A Magyar Távirati Iroda a beruházásról azt írta, hogy a fejlesztés részeként egy 18 ezer négyzetméteres épületkomplexum – benne egy bemutatóterem, egy kompozit, egy repülőgép összeszerelő, egy karbantartó üzemegység, valamint az Óbudai Egyetem közreműködésével egy fejlesztési központ – valósul meg az ázsiai országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában