Úton a pécsi repülő

2022.08.29. 15:03

Átrepülte az óceánt a magyar csodamasina

Zs. J.

Fotó: Löffler Péter

Lapunk beszámolt róla, hogy a magyar repüléstörténet egyik legnagyobb kalandjába vágott bele a Magnus Aircraft: magyar gyártású repülőgép elsőként szeli át az Atlanti-óceánt. A vállalat pogányi gyárából indult el a Magnus Fusion ultrakönnyű, egymotoros repülőgépje, hogy kilenc országot átszelve megérkezzen az amerikai kontinensre.

A vállalat a saját blogján (magnusaircraft.com) számol be arról, hogy merre tart a repülőgépük. A román pilóta, Roy Ritter már maga mögött hagyta Ausztriát, Németországot, Belgiumot, Skóciát, majd megérkezett Izlandon keresztül Grönlandra.

– Itt az év jelentős részében a légi utazás a legmeghatározóbb közlekedési forma, ezért nem volt meglepő látvány a nagy távolságot megtevő kisrepülőgép látványa a Kulusuk Airport-on 

– olvasható a pogányi repülőgyár blogján, amelyen számos képet, beszámolót közölnek az útról. 


A magyar gép a kedvezőtlen időjárás miatt két napot töltött Grönlandon, majd az idő jobbrafordulásával vasárnap hajnalban elindult, hogy átrepülje az Atlanti óceánt. 

 

– Büszkén jelentjük, hogy hétfő hajnalban megérkezett a gép az amerikai kontinensre. Ezennel a Magnus Fusion az első magyar kisrepülőgép, ami átkelt az Atlanti-óceánon, ezzel pedig történelmi jelentőségű mérföldkőhöz ért cégünk és egyben a magyar repülés is

 – közölte a pogányi vállalat.

A sikeres amerikai érkezést követően a magyar repülőgép több ikonikus helyszínen is megjelenik majd, és a végén, október 21-22-én az Amerikai Egyesült Államok egyik legmeghatározóbb repülős esemény vesz részt Floridában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!