Több száz bormintát értékelnek

2023.03.13. 18:51

Ötvennegyedik alkalommal rendezik meg idén a villányi borversenyt

Zs. K.

Fotó: K.Decha

A Villányi Hegyközség termelői számára április 19-én, immár 54. alkalommal rendezik meg a villányi borversenyt. A mintákat két nappal előtte, április 17-én, a művelődési ház büféjében lehet leadni. A villányi borversenyen minden évben több bizottság bírál, hiszen több száz mintát kell értékelni (tavaly több mint 300 tételt neveztek a mustrára), miközben egy felnőtt ember naponta körülbelül 40–80 bort tud kóstolni, több pihenővel, az érzékszervek semlegesítésével.

Április 15-én 18 órakor immár 14. alkalommal szervezik meg Mecseknádasdon a Magyarországi Németek Országos Borversenyét. A rendezvény Mecseknádasd egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát, ahol az ünnepélyes eredményhirdetésen, illetve az azt követő sváb bálon díjazzák többek között a magyarországi németek legjobb fehér-, rosé- és vörösborát is. A bormintákat a nevezők március 28-29-én 14-től 18 óráig adhatják le a Kultúrcentrumban, a bírálat pedig itt is a nagyszámú nevezés miatt két napon (március 30-án és 31-én) zajlik majd. 

 

Címkék#borverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában