Politikusi parkoló

2023.04.07. 14:42

Továbbra is tagadják a VIP-parkoló létét a pécsi városházán

Elővette a városházi VIP-parkoló témáját a baloldali önkormányzat, amely egészen sajátos módon azt állítja, hogy hiába politikusok – alpolgármesterek – használják azt leginkább, az nem is politikusi parkoló. Beismerték, hogy bővítették is a parkolót.

Bóka Máté

A pécsi önkormányzat sajtóosztálya közleményben reagált arra, hogy megírtuk: a Városházi Politikusi Very Important Personok (VIP, azaz Nagyon Fontos Személyek) Parkolójába miután egy kis autóval beállt egy civil, a közterület-felügyelet mellett a rendőrséget is ráhívták, holott a parkoló szinte üres volt. 

A VIP-parkoló a pécsi városházától délre található, és mint közöltük: fű alatt döntöttek úgy valamikor az elmúlt hónapokban, hogy kibővítik azt. Ennek köszönhetően most már Péterffy Attila a polgármesteri luxusautóval is kényelmesen tud balos kanyarral behajtani a városháza udvarába, vagy kikanyarodni onnan balra (jobbra nem mehet).

A bővítés azt is eredményezte, hogy Nyőgéri Lajos (MSZP), Ruzsa Csaba (MSZP-közeli) és Zag Gábor (DK) alpolgármester is mindig könnyedén tudnak ingyenesen megállni az amúgy zsúfolt belvárosban, ahol nemcsak fizetni kell a civileknek a parkolásért, hanem még vadászniuk is kell a helyeket. Jellemzően szinte csak ők, a három politikus használja. 

Sajátos magyarázkodás 

A pécsi városháza sajtóosztálya a nyilvánvaló tények ellenére azt állítja, hogy a „városházának nincs politikusi VIP-parkolója. A tisztségviselők és a vendégek számára fenntartott parkoló van, ami a korábbi taxi-droszt áthelyezése után bővült”. 

Az önkormányzat közleménye arra azonban már nem tért ki, hogy miért volt szükség a szerintük nem létező politikusi parkoló bővítésére, és az egykori taxi-drosztból miért nem lett inkább közparkoló – enyhítve ezzel például a közemberek parkolási gondjain. De azt sem fejtették ki, hogy az MSZP-s, DK-s alpolgármesterek mióta nem nevezhetők politikusoknak. 

Titkolták eddig a létezését 

A közlemény egyébként azt is megjegyzi, hogy nem fű alatt, hanem „nyilvános ülésen hozott határozatot a városfejlesztési és kommunális bizottság” a – szerintük tehát – nem létező politikusok parkolójának bővítéséről, és kitérnek arra is, hogy lapunk munkatársa „tökéletesen tájékozatlan, vagy szándékosan állít valótlant”. Csakhogy a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság döntéséről a szélesebb nyilvánosságot mindeddig nem tájékoztatták, és részleteket most sem közöltek. 

Ráadásul még akkor is megtagadták a pécsiek tájékoztatását a közpénzekből működő sajtóosztály munkatársai, amikor erre a bővítésre kifejezetten rákérdeztünk néhány hete. Vagyis szándékosan titkolták el a pécsiek szélesebb nyilvánossága elől a politikusi VIP-parkoló bővítését, ahova tehát csak és kizárólag a városháza számára Nagyon Fontos Személyek (Very Important Personok, VIP-ek) állhatnak be, és leginkább ezeket saját MSZP–DK-s politikusaik használhatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában