Gyümölcsöző együttműködés

2023.06.15. 20:15

Könyvekkel és elektronikai cikkekkel gazdagodik a Pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskola

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Ground Picture

A Pécsi Bánki Donát Utcai Általános Iskolában 2014 óta folyik kínai nyelvoktatás, kezdetekben az ELTE, 2018-tól a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kar (ETK) Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézet támogatásával – olvasható a PTE sajtóközleményében. Az évek során 1-8. osztályig felmenő rendszerben kiépült a kínai nyelvoktatás, és szoros partnerkapcsolat alakult ki intézmények között. A gyümölcsöző együttműködés eredményéül az iskola a Kínai Nyelvoktatási Tanácstól elnyerte a Konfuciusz Tanterem titulust, és a vele járó anyagi támogatást, melyből megvalósulhatott a kínai nyelvi labor kialakítása, illetve a kínai oktató szolgálati lakásának felújítása. A fejlesztések ünnepélyes átadójára 2022 őszén került sor.

Az iskola idei tanévzáró ünnepségén részt vesz a Kínai Nagykövetség delegációja, Mr Yang Chao, ideiglenes ügyvivő vezetésével. A Konfuciusz Tanterem megvalósításához és az elért közös sikerekhez a követségi delegáció könyv, valamint elektronikai eszközök adományozásával kíván gratulálni, és egyúttal az iskolában folyó kínai nyelvoktatást támogatni. A kínai vendégek tiszteletére kínai kulturális műsorral készülnek az iskola tanulói, látványos sárkánytánc és kínai dallamok fogják színesíteni az évzáró programját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában