Akár egymillió is lehet a bírság

2023.07.07. 15:00

Kiemelten ellenőrzik az automatákat a revizorok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a korábbi ellenőrzések tapasztalatai alapján júniustól fokozottan ellenőrzi a kezelőszemélyzet nélküli automata berendezéseket és üzemeltetőiket.

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Song_about_summer

A revizorok főként azokat az automatákat vizsgálják, ahol az üzemeltető bejelentette a szüneteltetést vagy a tevékenység megszüntetését, illetve nem tett eleget az üzembehelyezéssel kapcsolatos kötelezettségeinek, tehát nem jelentette be az automatát, nem kért, vagy nem helyezte ki a regisztrációs számot - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága tájékoztatójából.

Baranyában a vizsgált automaták felénél találtak valamilyen szabálytalanságot a hivatal munkatársai, mint például nem valós üzemeltetési cím bejelentése, regisztrációs szám hiánya, automata felügyeleti egység (AFE) hiánya, adószám nélküli üzemeltetés.

A kisebb mulasztások a hiányosságok pótlásával rendezhetők, de a súlyos jogszabálysértések esetén akár az egymillió forintot is elérheti a bírság, és a szabályszegők adóvizsgálatra is számíthatnak.

A vármegyében is folytatódik tovább az automaták és üzemeltetőik ellenőrzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában