Szerdán kezdődnek a Mezőgépnapok

2023.08.08. 15:00

A legújabb technológiát is bemutatják a gazdáknak Szentlőrincen

Bama.hu

Vármegyénkben  a mezőgazdasági eseményeknek Szentlőrincen több évtizedes hagyománya van. Ezt megtartva idén is megrendezik a Szentlőrinci Mezőgépnapokat, melynek fókuszában a mező- és agrárgazdasági gépek bemutatása áll. A rendezvény augusztus 9-én és 10-én, azaz két napon, szerdán és csütörtökön keresztül technikák és technológiák színe-javát vonultatja majd fel a mezőgazdaságban tevékenykedő, a gazdálkodás újdonságai iránt érdeklődő agrárgazdálkodók számára. A rendezvény fókuszában két fő program, az állógép bemutató, illetve a szántóföldi gyakorlati bemutató lesznek. A szervező Baranya Megyei Vállalkozói Központ hangsúlyozta, hogy változatlanul fontosnak érzik, hogy a mezőgazdasági gépesítés innovációi, új gyakorlatai, precíziós megoldásaiból lehetőség szerint mind többet bemutasson.

Érdemes megemlíteni, hogy szerdán, a szakmai napok megnyitóján köszöntőt mond dr. Feldman Zsolt, Az agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, majd fél 11-től (szrán és csütörtökön egyaránt) szántóföldi gyakorlati gépbemutatók lesznek a kijelölt szántóföldi parcellán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában