A digitalizáció tükrében

2023.09.26. 15:20

A héten rendezik meg a XVII. Pécsi Sürgősségi Napok konferenciát

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátási, Egészségpedagógiai és Ápolástudományi Intézete 2023. szeptember 29 – 30. között rendezi meg a XVII. Pécsi Sürgősségi Napok konferenciát, melyen a sürgősségi ellátás aktuális kérdései kerülnek terítékre a digitalizáció tükrében – olvasható a Pécsi Tudományegyetem közleményében.

Bama.hu

Forrás: Univ Pécs

Fotó: Csortos Szabolcs

A szakmai rendezvényen egyfelől a sürgősségi betegellátásban megjelenő új technológiák kerülnek kiemelésre, amik a beteg állapotának pontosabb, megbízhatóbb monitorozását teszik lehetővé, akár távolról is. A másik lényeges kérdés, hogy ezek a modern technológiák, ideértve a mesterséges intelligenciát is, miként tudják segíteni a betegellátás során meghozott szakmai döntéseket.

Külföldi előadók segítségével – érkeznek szakemberek többek között Németországból, Lengyelországból, Szerbiából, Szlovéniából – körbejárják a szimulációs képzés jelenlegi és jövőbeni lehetőségeit a szakmai kompetenciák fejlesztésében. Megvilágításra kerül az egészségügyi szimulációs, a felerősített (AR) és a kiterjesztett valóság (VR) használatának helye az alap- és továbbképzések során. Szó esik az élményszerű tanulás előnyeiről is.

Az idén külön workshop keretében lesz mód arra, hogy a résztvevők interaktív csoportmunka keretében éljék át és gyakorolják a szakmai kommunikáció nehéz helyzeteit, annak érdekében, hogy a mindennapi munka és krízishelyzetek során ne kövessenek el hibákat. Ez nemcsak a krízisben lévő személlyel való kommunikációt jelenti, hanem a kollégákkal, hozzátartozókkal való szakszerű viselkedésről is szól.

A konferencia időpontja: 2022. szeptember 29-30. részletes program: pte.hu

Helyszín: PTE ETK Vörösmarty u. 4. Nagy előadó – PTE ETK Humán Páciens Szimulációs Központ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában