Egy titokzatos világ is feltárul

2023.09.19. 21:45

Versekkel dobják fel a piacozók hangulatát a pécsi vásárcsarnokban

A Vásárcsarnokok, piacok együttműködési fóruma első kezdeményezéseként szeptember 22-én országszerte megrendezik az első Nyitott Piacok Napja – Piacok Éjszakáját.

Zsigmond József

Fotó: Laufer László

Budapest mellett részt vesz Miskolc, Győr, Székesfehérvár, Kecskemét, Szombathely, Zalaegerszeg és Pécs is. A pécsi vásárcsarnokban folytatódik az Édes élet – A méhek titokzatos világa című vándorkiállítás, amelyet korábban már más vásárcsarnokokban is láthattak az érdeklődők, a kiállításhoz kapcsolódóan a délelőtt folyamán mézórákra lehet jelentkezni.

Az eseményen külön figyelnek a biciklivel érkezőkre is, akiket bringáskóstolóval, kerékpáros gyorsszervizzel és virágültetéssel várnak. A Pécsi Nemzeti Színházzal való együttműködés során minden egész órakor piaci verselés fog szólni a vásárcsarnok hangszórójából. 

A vásárcsarnok előtti téren a Misina Néptáncegyüttes jóvoltából néptáncbemutató és táncház lesz, amelyet a Sopianae Brass fúvós koncertje követ majd. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában