Javul a foglalkoztatás

2023.10.25. 13:20

A baranyai kormányhivatal „Karrier” oldalát érdemes felkeresni az álláskeresőknek

Kezd visszaállni a rend a baranyai foglalkoztatásban, elértük a pandémia előtti állapotot – a munkanélküliségi ráta 4,5 százalék volt 2023 második negyedévében, de már tavaly sem érte el egyetlen negyedévben sem az 5 százalékos értéket. Különösen annak fényében jó eredmény ez, hogy a régiós átlag (Tolna, Somogy, Baranya) 5,8 százalék.

Mészáros B. Endre

Fotó: VAKS-Stock Agency

A foglalkoztatottak számát illetően is javuló a tendencia, hiszen 2010-ben még 144 ezer ember dolgozott a vármegyében, a múlt esztendőben pedig már 160 ezer fő, miközben a külföldi munkavállalás egyre nagyobb méreteket ölt. 

A kormánynak az a szándéka, hogy 2030-ra a foglalkoztatási ráta 85 százalékra emelkedjen, jelentették be október közepén az országos foglalkoztatási paktum konferencián – jelenleg egyébként a pandémia és az orosz-ukrán háború hatása ellenére a foglalkoztatási ráta majdnem 75 százalékon áll, vagyis a magyar gazdaság jól teljesített az utóbbi időben. A 2030-ra tervezett 85 százalékos foglalkoztatási rátához viszont a vármegyei kormányhivataloknak és az önkormányzatoknak szorosan együttműködve kell teljesíteniük a kormányzati célokat. 

Itt jegyezzük meg, álláskeresőknek célszerű megnézni a kormányhivatal „Karrier” oldalát mert a Baranya Vármegyei Kormányhivatal a térség egyik legnagyobb foglalkoztatója és a kezelésébe tartozó kormányzati igazgatás területén szinte mindig van a legkülönbözőbb végzettségekkel betölthető megüresedett állás. Utánanéztünk, hogy most éppen milyen munkakörökben várnak embereket, s kiderült, hogy keresnek eszköznyilvántartót Pécsre, járási vezető védőnőt és szaksegédi feladatokat elvégző embert Komlóra, erdészeti munkára hirdetnek állást Pécsett, s ugyancsak a vármegye székhelyén van betöltetlen szakértő főorvosi és orvosszakértői munkakör. Ugyancsak a Karrier oldalon át lehet elérni a vármegyei kormányhivatal szervezett szakmai gyakorlat felhívását, és ezen a programon keresztül lehet kapcsolódni a térség megújuló ügyfélközpontú közigazgatásához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában