Paktum-projekt

2022.10.11. 15:13

Kétmilliárd forintos programot indít a megyei önkormányzat a munkahelyek megtartásáért

A „Baranya segít – együttműködés a foglalkoztatás fejlesztéséért" program keretében közel több mint kétmilliárd forintot szánnak arra, hogy a munkahelyek megtartásában, illetve az elhelyezkedésen segítsenek. Az erről szóló megállapodást önkormányzatok, civil szervezetek, kamarák képviselői kedden írták alá a Baranya Megyei Önkormányzaton.

Bóka Máté

A megye tavaly zárta le azt a 2,7 milliárd forintból megvalósult projektjét, melynek keretében több mint ezer munkanélkülinek segítettek munkát találni, valamint foglalkoztatásukhoz plusz támogatást adni. Idén egy újabb pályázati körben nyert el forrást a Baranya Megyei Önkormányzat a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Baranya Megyei Kormányhivatallal közös konzorciumban hasonló célokra. Az ezzel kapcsolatos megállapodást a Paktum-projektben résztvevő szervezetek kedden írták alá.

Kétmilliárd forintos programot indít a megyei önkormányzat a munkahelyek megtartásáért

Az eseményen Horváth Zoltán főispán elmondta, hogy az elmúlt uniós ciklusban közel 10 milliárd forintot fordítottak a megyében foglalkoztatási programokra, aminek köszönhetően javult a foglalkoztatási helyzet, de nagyon messziről indultak.

Baranya megye jelentős fejlettségbeli különbségeket hordoz, amik alapvetően az eltérő térszerkezeti, demográfiai, tradicionális gazdasági adottságokban gyökereznek.  A projektet megfogalmazók szerint a fejlődés motorja egy olyan összefogás lehet, amelynek tagjai a gazdasági szereplők, az önkormányzatok, a civil szféra és az állami intézményrendszer egyaránt, és a Paktum-projekt lényege éppen ez az együttműködés.

Az újabb projekt célcsoportjai a Baranyában foglalkoztatási szempontból legsérülékenyebbek, így az 50 év feletti munkanélküliek,
a GYES-ről, GYED-ről visszatérni szándékozó kismamák és a jelenleg inaktív álláskeresők.

Kétmilliárd forintos programot indít a megyei önkormányzat a munkahelyek megtartásáért

Őri László megyei elnök elmondta azt is, hogy amikor a projektet előkészítették, akkor még nem dúlt a szomszédunkban háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt nem szabadultak el az energiaárak. Ezért ez a paktum is segítséget nyújthat abban, hogy minél többen meg tudják őrizni az állásukat.

– Most minden erőnkkel azon kell legyünk, hogy megadjunk minden olyan segítséget, hogy a munkavállalóikat megtartsák a vállalkozások – fogalmazott a megyei elnök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában